Şampiyon sorunlu başladı

25 HAZİRAN TOPLU İMZA SÖZÜ BOŞ ÇIKTI

Şampiyon sorunlu başladı
Türk futbolunu bir yıldır sarsan şike skandalının etkileri hala sürüyor. Geride kalan zamanda bu kaostan en az etkilenen kulüp ise Galatasaray oldu. Geçen sezon Fatih Terim'in görev başına gelmesiyle yeniden yapılanan Sarı-Kırmızılı ekip, Süper Lig'i birinci bitirdikten sonra Süper Final'de de şampiyon olarak mükemmel bir sezonu geride bıraktı. Şampiyon olan Galatasaray direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını elde etmiş oldu. Galatasaray 6 yıl aradan sonra Devler Ligi'nde mücadele edecek. Devamında teknik heyet ve taraftarlar futbol takımınının takviye edilmesini ve Şampiyonlar Lİgi'nde başarıyı yaratacak allternatifli bir kadronun oluşturulmasını bekliyor.

Bu beklentinin karşısında ise Şampiyonluk sevincini doya doya yaşayan ve önemli transferler yapacağı müjdesini veren başkan Ünal Aysal ve yönetimi var. Ancak transferdönemi hızla aktı geçti, Galatasaray yeni sezon için resmen start verdi fakat Fatih Terim'in beklentisini karşılayacak transferler henüz gerçekleşmiş değil.
BAŞKAN YÖNETİMİNDEN KOPUK
Ünal Aysal kongrede çok büyük bir fark ile başkanlık koltuğuna oturduğu günden beri, güven veren imajı ile Galatasaray camiasının desteğini gördü. G.Saray ligde asıl rakibi olan kulüplerin şike sürecinden şöyle ya da böyle etkilenmesine karşın bu süreçten en az olumsuz etkilenen kulüptü. Ancak bu süreçte sarı kırmızılı kulüp kendi iç krizlerini doğurup durdu. Yönetim içi çekişmelerin yanısıra, başkan Ünal Aysal'ın da bu çekişmelere karşısında etkisiz kalması sorunların çözümünü geciktirdi. Ünal Aysal bu yüzden tüzüğü değiştirip, 15 kişilik yönetim kurulu listesini 7 kişiye indirmeyi bile hayal etti. Yönetici Adnan Öztürk'ün çıkışlarından rahatsız oldu, ne var ki taraftarlar Adnan Öztürk'e destek veriyordu. Gün geldi Ünal Aysal bazı yöneticilerin, F.Bahçe'nin eski asbaşkanı Ali Koç'a yönetim içi olayları jurnallediğinden bile kuşku duydu. G.Saray Yönetimi bir yılı geride bıraktığında görülen şuydu ki, Ünal Aysal çoğu kararı kendi yakın birkaç isim ile birlikte alıyor ve yönetim kurulu üyelerine sadece kabul etmek kalıyordu.
25 HAZİRAN TOPLU İMZA SÖZÜ BOŞ ÇIKTI
G.Saray zorlu Süper Finali lider bitirip, 4 yıl aradan sonra şampiyon olunca hemen ardından gelecek yılın planları için hazırlıklar yapıldı. Fatih Terim takım içerisindeki düşündüğü değişiklikleri başkan Aysal ve futbol şubesinde sorumlu Ali Dürüst ileAbdürrahim Albayrak'a anlattı. Transfer gerekiyordu ve bir an önce sonuç alınması elzemdi. Çünkü Fatih Terim bu sezon iki cephede yarışacak olan takımını, hazırlık kampında tam kadro çalıştırmayı planlamıştı. Terim'e sözler verildi. Ünal Aysal her gün iddialı demeçler vererek, medyayı habere doyuruyordu. Bu süreçte sadece G.Antepspor'dan Dany ile bonservisi ile birlikte alındı, Umut Bulut ise satış obsiyonlu kiralık olarak transfer edildi. Geçen sezon transferde yaptığı hataları yapmayacağını söyleyen Ünal Aysal bu kez 25 Haziran'da Türk Telekom Arena'da yapılacak transferlerin toplu imza atacakları iddiasında bulundu. 25 Haziran rüzgar gibi geçti. Ünal Aysal'ın transfer icratında ses yok ve Galatasaray 4 Temmuz'da sezon hazırlıklarına başladı.

BİTMEYEN PAZARLIKLAR
G.Saray'ın transfer planları geçtiğimiz yıllara göre çok daha netti. Fatih Terim kanatlaraoyuncu istiyor ve savunma, orta alan ve hücuma en az birer takviye yapılması dikkati çekiyordu. Ancak Fatih Terim, yönetici Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak ile transfer planlarını yürütürken. Başkan Ünal Aysal ise çok güvendiği danışmanı Bülent Tulun ile de transfer planları yaptı. Bu ikilem beklenmeyen aksilikler oluşturdu. Assaidi'nin transferinde ayrı ayrı pazarlık yapıldı. Bülent Tulun Berbatov ve De Bamba'nın transferlerinde mesafe aldı. Ne var ki, Terim kendisinden habersiz yürüyen transfer planlarından rahatsız oldu. Terim'in öncelikle istediği Melo transferinde bir gün olumlu bir gün olumsuz haber geldi ancak bir netice alınmadı. Hamit ile sürdürülen pazarlık ise aynı Melo'nun transferine benzerlik gösterdi. Ünal Aysal ve Ali Dürüst kulübü 2014 UEFAkriterlerine karşın aşırı taleplere hayır diyordu. Ayrıca Fatih Terim'de bu konuda yönetim ile uyum gösteriyor kendi belirledikleri rakama futbolcuların imza atmasını istiyorlardı ama ne Hamit ne de Melo bir türlü imzaya yanaşmadılar. Çünkü biliyorlardı ki, Galatasaray Başkanı, taraftarına 25 Haziran'da transfer sözü söz vermişti. Bu durum futbolculara ve menacerlerine pazarlıkta avantaj sağladı.
AYSAL KONUŞUYOR TERİM SUSUYOR
Sonuçta Galatasaray yeni sezona girerken henüz geçen yılın şampiyonlukta en önemli isimlerinden biri olan Melo ile uzlaşma sağlayabilmiş değil. Takviye edilmesi beklenen kadro belki geçen yılın bile gerisinde. Bu şartlarda Galatasaray yeni sezona giriyor. Başkan Ünal Aysal sürekli konuşurken, teknik direktör Fatih Terim ise derin bir suskunluk içinde. Fatih Terim'in suskunluğunu ve sabrını nereye kadar koruyacağı şimdilik belli değil. Ancak takımına birinci etap Avusturya hazırlık kampında gerekli takviyeler yapılmaz ise Terim'in suskunluğunu daha fazla sürdürmesi zor gözüküyor.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209