'Paşa' gönlü böyle istedi

Galatasaray, açılış haftasında Kasımpaşa'yı Emre Çolak'ın iki asisti ve Umut Bulut'un iki golüyle 2-1 yendi. Aslan ilk haftanın kazanan tek büyüğü oldu.

'Paşa' gönlü böyle istedi

Yeni sezon başladı, hayırlı olsun diyelim ve lafı dolandırmadan konuya girelim. Zira fazla konuşmaya gelmiyor, anında temennileriniz tekzibi yiyor. Kendimizi kandırmayalım. Görelim TFF neyler, neylerse ‘kaos’ eyler. Akıntıya bırakalım gitsin.

Birkaç gündür gazetelerde Kasımpaşa’nın reklamını görüyorsunuzdur. ‘Paşalıyız biz’ başlıklı ‘Lost’ ya da ‘Barça’vari bir fotoğraf çalışması olan reklamda dikkat çekici tanımlamalar var. Misal: “Bir takımı takım yapan ruhsa, o ruh bizde fazlasıyla var. Çünkü Paşalıyız biz. Adamlığı, doğrudan yana olmayı, tevazuyu, vefayı iyi biliriz. Gerektiğinde bu ruhu takıma en iyi şekilde yansıtırız...” Sonu da enteresan: “Tarih yazmaya hazırız, şahidi olmak isteyenler bizi izlesin. Bunu nasıl başaracaksınız diye soran olursa cevabımız tek: Kasımpaşalıyız biz, bize Paşalı derler.”

Stat doluyayazdı
Bahsettikleri tavırları ve açıkçası ‘Paşalı nedir, ne değildir’i görmek için Türk Telekom Arena’ya geldik. Rakipleri geçen yılın şampiyonu ve bu yılın da en hazır gözükeni Galatasaray . ‘Doluyayazan’ tribünlerle beraber takipteyiz.
İlk 10 dakikamız Kasımpaşa kontraları ve Galatasaray ’ın set hücumlarıyla geçti. İlk tehlike ise konuk ekipten geldi: 17’de Djalma savunmanın arkasına sarktı, Muslera’dan dönen topa Kalu Uche vurdu bu kez Dany karşıladı, dönen topta Hakan Özmert ve yine Dany. Bütün bu hengame korner doğurdu ondan da sonuç gelmedi. Galatasaray tehlikesi ise 29’u bekledi. Hamit Altıntop cezasahasına yaklaştı Umut Bulut’u gördü o da Elmander’i. İsveclinin vuruşu direği sıyırdı. 32’de Hakan Balta-Elmander verkaçından da 33’te Hamit Altıntop’un ortasını önünde bulan Elmander’in vuruşundan da gol çıkmadı.

Küçük prens Emre
Bunlar öncüymüş demek ki. Gol 36’da geldi. Kazanılan serbest vuruşu Küçük prens Emre Çolak kullandı, Umut kafayla dokundu, Sarı-Kırmızılıların sezonunu açtı: 1-0. İkinci devre başlarken Antep’teki saldırının haberi tribüne düşmüştü. Teröre lanet ve ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları hakemin başlangıç düdüğünü takip etti. İkinci yarının futbol açılışı ise 52’de Hamit Altıntop’tan geldi: Savunmanın arkasına sarktı ama vuruşunda direğe takıldı.

Galatasaray ’ın iştahlı oyunu gol getirmeyince Kasımpaşa malum kuralı işletti: 69’da İlhan Eker’in kafası skoru 1-1 yaptı. Gol sonrası beklendiği gibi Galatasaray baskısı ve Kasımpaşa kontratakları vardı. ‘Paşa’nın bu pozisyonlardaki ‘ Jamaika ciddiyetsizliği’ ise onları belki de olası üstünlük sayısından etti. Özellikle 79. dakikada Ali Bilgin-Kalu Uche ortak yapımıyla.

Aşina olduğumuz görüntü!
87’de Galatasaray buna günün durgun yıldızıyla karşılık verecekti ama Isaksson, Selçuk İnan’ın frikiğini köşeden çıkardı. Ama aynı dakikada kornerin devamında geleceklere yapacak bir şeyi yoktu: Emre Çolak ortaladı, Umut Bulut dokundu: 2-1.
Sonrasında ise alışılan manzaralar, her statta artık aşina olduğumuz sahaya giren seyirciler. Üzerindeki Britanya bayrağı İngiliz oyununa işaret etse de kısa sürede ‘istenmeyen madde’ dışarı çıkarıldı. Fatih Terim ’den gördüğü tepki ise ona bir süre yetecektir! Son saniyede Kasımpaşa yine gol arıyordu ancak sonuç çıkaramadılar. Dirençli oyunlarıyla puan alamasalar da gelecek için ümitverdiler. Galatasaray ise kazanan tek büyük oldu ilk haftada.

Yalçın Granit’e ‘efsane’ plaketi
Sarı-kırmızılı takımın iç saha maçlarında düzenlenen, ‘ Galatasaray efsanelerini anıyor’ organizasyonunun Kasımpaşa karşılaşmasındaki konuğu Yalçın Granit oldu. Galatasaray ’da basketbolcu ve teknik adam olarak efsaneleşen Granit’e, müsabaka öncesi yönetim kurulu üyesi Sedat Doğan ve Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürü Lutfi Arıboğan tarafından plaket verildi. Organizasyonun ardından tribünleri selamlayan Yalçın Granit’e taraftarlar da alkışlarla karşılık verdi.

Galatasaray ’ın yeni ‘kral’ı Burak sezonu tribünde açtı
Geçen sezon Trabzonspor formasıyla gol krallığına ulaşan ve yeni sezonda Galatasaray ’a transfer olan Burak Yılmaz, cezası nedeniyle ligin ilk haftasında mücadeleyi tribünden takip etti. Bu arada TT Arena’nın tribünleri bayram nedeniyle dolmazken Sarı-Kırmızılı taraftarlar, ‘Yeter Yıldırım Demirören’ ve ‘Deplasman hakkımız engellenemez’ tezahüratlar yaptı. Ayrıca maç öncesi seremoniye her iki takım oyuncularıyla birlikte çıkan çocuklar, Spor Toto Süper Lig ’de yer alan 18 ekibin renklerini taşıyan formalar giydi.

Aybaba takipte Galatasaray ’ın ligin ikinci haftasında derbi maçta deplasmanda karşılaşacağı Beşiktaş ’ın teknik direktörü Samet Aybaba, dün karşılaşmayı tribünden takip etti. Öte yandan dünkü mücadelede ligin yeni temsilcisi Kasımpaşa’nın kaptanlığını Beşiktaş ’tan transfer edilen Fabian Ernst yaptı.

Taraftar girdi, Terim kızdı
Galatasaray ’ın ikinci golünden sonra bir kişi sahaya girdi. Melo’nun yanına gidip ona sarılan taraftar güvenlik görevlilerince dışarı çıkarıldı. Sahaya giren kişi stat dışına çıkartılırken Fatih Terim , bu taraftara serzenişte bulundu.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209