Olimpiyat şampiyonuna eski hocadan sitem

Londra Olimpiyatları'nda atletizm 1500 metre kadınlarda altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin'e 8 yıl antrenörlüğünü yapan hocasından sitem geldi.

Olimpiyat şampiyonuna eski hocadan sitem

Süleyman EKİN

ANTALYA - Milli Takım 5’inci Kademe ve aynı zamanda Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün antrenörü olan Arif Dutar, ilköğretim okulu seçmelerinde keşfettiği ve 8 yıl emek vererek Türk atletizmine kazandırdığı Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin’in kendisini unutmasını vefasızlık olarak niteledi.

Alptekin’i Altınova İlköğretim Okulu’nda 4’üncü sınıfa giderken keşfettiğini ve alıp Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü’nden lisansını çıkarttığını kaydeden Dutar, ardından Eskişehir’e götürüp Odunpazarı Spor Kulübü’nde 4 yıl koşmasını sağladığını anlattı.

’KENDİMİ DEĞERSİZ HİSSETTİM’
Aslı Çakır Alptekin’den şampiyon olduktan sonra kuru bir teşekkür beklediğini, ancak ekranlarda adının geçmemesine üzüldüğünü belirten Arif Dutar, "Onu annesi doğurmuştur ama atletizmin içinde de onu keşfeden ve doğuran kişi benim. Kendimi değersiz hissettim. Bundan sonra kendisini Allah’a havale ediyorum" diye konuştu.
Arif Dutar, gelecek 10 yılın en iyi atletlerini yetiştirmeye devam ettiğini belirterek, "Elimde yine Aslı gibi ilköğretim okullarından keşfettiğim onlarca sporcu var. Bunlar da geleceğin Aslılar’ı olacak. Hepsinden umutluyum" dedi.

’EN KISA SÜREDE ARAYACAĞIM’
Yoğunluktan fırsat bulamadığını belirten şampiyon atlet Alptekin ise en kısa sürede ilk antrenörü Arif Dutar’ı arayacağını söyledi. (dha)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209