Kobe: Avrupa'nın en iyisi Türkiye Ligi

Avrupa'nın şu anda en çekişmeli basketbol ligi Türkiye. Bu sözler ABD'li yıldız Kobe Bryant'a ait.

Kobe: Avrupa'nın en iyisi Türkiye Ligi
 ABD Basketbol Takımı'yla Londra Olimpiyatları'nda bulunan Kobe Bryant, Türkiye Ligi hakkında övgü dolu sözler sarfetti.

Londra Olimpiyatları erkekler basketbolda en büyük aday ABD'nin yıldızı Kobe Bryant, Yahoo Sports'a vermiş olduğu röportajında TBL için övgü dolu sözler söyledi. Kariyeriyle ilgili açıklamalarda da bulunan Kobe, kalbinin bir köşesinde İtalya'da basketbol oynamak olduğunu da dile getirdi.

Rüya takım ile olimpiyatlarda mücadele eden Los Angeles Lakers'ın yıldız oyuncusu Kobe Bryant, "Beko Basketbol Ligi'nin şu anda Avrupa'nın en iyisi" dedi. Avrupa'da oynanan basketbol seviyesinin çok yükseldiğini belirten Kobe, "Avrupa'nın şu anda en çekişmeli ligi Türkiye'ye ait. Yıllardır İspanya Ligi bu alanda başı çekse de Türkiye şu anda Avrupa'nın en iyi ligine sahip olabilir" ifadelerini kullandı.

ABD'li yıldızın, geçen sezon NBA'da yaşanan lokavt esnasında İtalya'da basketbol oynaması gündeme gelmişti. Kalbinin bir köşesinde İtalya olduğunu vurgulayan Kobe, "İtalya'da büyüdüm ama ben oradayken basketbol seviyesi çok yüksekti hatta Avrupa'nın en iyisiydi. Şimdi aynı şeyleri söylemek mümkün değil" şeklinde konuştu.

NBA'deki lokavt sırasında özellikle Çin ve İtalya takımlarından ciddi teklifler aldığını ifade eden Lakerslı yıldız oyuncu, kariyerinin son bölümünü Avrupa'da oynayabileceğini, çünkü bu kıtada yetiştiğini bunun çok doğal bir şey olduğunu söyledi.
Kaynak: Ntvspor

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209