İşte Melo'ya verilen son teklif

Galatasaray, Melo’ya 5 senelik sözleşme için bonservisi ve menajer ücreti dahil 30.2 milyon euro ödemeyi kabul etti. Ama yönetim, menajerlerin istediği ekstra 1.7 milyon Euro nedeniyle rakam 31.9 milyon Euro’ya çıkınca geri adım attı.

İşte Melo'ya verilen son teklif

Galatasaray taraftarı büyük bir hasretle onu, Felipe Melo da aynı sabırsızlıkla Sarı- Kırmızılılar’a kavuşacağı günü bekliyor. Haftalardır süren bu transfer bir türlü mutlu sonla noktalanamıyor. Yönetimle sambacı arasında çözülemeyen transferde, anlaşmazlığın nedeni de ayrıntılarıyla ortaya çıktı ve sorunun menajerlerden kaynaklandığı belli oldu. İşte Melo’ya teklif edilen ancak Brezilyalı oyuncunun, menajerlerinin istediği yüksek komisyon bedelleri nedeniyle kabul edemediği son teklif ve merakla beklenen transferde yaşanan gelişmeler:
 
YILLIK 4.4 MİLYON EURO
Yönetim, yıllık 3.3 milyon Euro isteyen Melo’ya 2.9 milyon Euro garanti ücret ve maç başına 25 bin Euro (40 maç oynarsa toplam 1 milyon Euro) ve 500 bin Euro’da bonus vereceğini bildirdi. Rakam da toplamda 4.4 milyon Euro’ya ulaştı. 5 yıllık sözleşme karşılığında kasadan çıkacak toplam rakam ise 22 milyon Euro’yu buldu. Juventus’a ödenecek 7 milyon Euro’luk bonservis bedeli de işin içine girince 29 milyon Euro’ya ulaştı. Menajerlere de 3 yıllık kontratın %10’u olan 1.2 milyon Euro teklif edildi. Böylece kasadan çıkacak rakam 30.2 milyon Euro oldu.
 
MENAJERLERE 2.9 MİLYON EURO
İşte anlaşmazlık bundan sonra başladı. Çünkü Felipe Melo’nun menajerliğini üstlenen şirketin yetkilileri, Sarı-Kırmızılı yönetimin önerdiği bu rakamı kabul etmedi. Menajer şirketi, artı 2 yıllık opsiyonlu sözleşmenin komisyonunu ve Juventus’a ödenecek bedelin de %10’unu talep etti. Böylece Melo’ya ödenecek 22 milyon Euro’nun%10’u için 2.2 milyon Euro ve Juventus’un alacağı rakamın%10’u olan 700 bin Euro ile birleşince menajerlerin istediği rakam 2.9 milyon Euro’ya çıktı. Böylece rakam da 30.2 milyon Euro’dan, 31.9 milyon Euro’ya yükseldi ve arada 1.7 milyon Euro’luk fark oluştu. İşte bunun üzerine Sarı- Kırmızılı yönetim, Melo’nun transferinde geri adım attı.
(Habertürk)

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209