Halil Altıntop Milli Takım'ı neden seçti?

Trabzonspor'un gurbetçi oyuncusu Halil Altıntop, Trabzonspor Dergisi'ndeki röportajında önemli konulara açıklık getirdi.

Halil Altıntop Milli Takım'ı neden seçti?
Trabzonspor'un gurbetçi oyuncusu Halil Altıntop, Trabzonspor gibi bir kulübün her zaman en iyisini istemek zorunda olduğunu söyledi. 
 
 
Halil Altıntop, Trabzonspor Dergisi'ndeki röportajında, Trabzonspor'a gelmeden önce kent hakkında bilgi sahibi olduğunu belirterek, ''Ancak her şey umduğumdan daha güzel. İnsanlar çok canayakın. Beni aralarına kabul ettiler. Trabzon'a gelerek, sadece futbol açısından değil kendimi geliştirmek açısından da çok iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum'' dedi.

 
Şanlı bir tarihi olan Trabzonspor'da olmanın kendisine tarif edilemez bir huzur verdiğini ifade eden Halil, ''Bunu kelimelerle ifade edemezsiniz. Tam olarak buna neyin neden olduğunu açıkla derseniz, bunu açıklayamam. Ancak hislerim o yönde ki doğru yerdeyim. Kişisel olarak önemli bir adım attığımı düşünüyorum. Birisi bana Trabzon'u nasıl bulduğumu sorduğunda hemen suyu, toprağı ve havası yeter diyorum. Bu sözler içimden geliyor. Neden olduğunu ben bile bilmiyorum. Özetle Trabzon Havaalanı'na ilk indiğimden beri doğru yerde olduğuma ve doğru karar verdiğime inanıyorum'' diye konuştu.

Trabzonspor'un 1967 yılında kurulsa da futbol köklerinin çok eskiye dayandığını bildiğini kaydeden Halil, şöyle devam etti:

''Bu konuda araştırmalar yaptım. 1910 yıllarında dahi Trabzon'da futbol oynandığını öğrendim. Kendim Trabzonspor'un büyüklüğünü ilk olarak Ünal, Abdullah ve Hami'lerin döneminden fark etmiştim. O zaman daha küçüktüm. Hatta Schalke 04 maçı için Almanya'ya geldiklerinde Trabzonspor'u izleme heyecanını da yaşamıştım. Şimdi buraya geldiğimde bu büyüklüğü daha da iyi algılayabiliyorum. Büyük yapılar ancak büyük altyapıların üzerinde inşa edilebilir. Trabzonspor bugün buradaysa, geçmişinin bunda büyük katkısı vardır.''

-''Kendimi kulübe odakladım''-

Halil, Trabzonspor'un çok büyük bir kulüp olduğunu belirterek, ''Buraya başarılı olmaya geldim ve kendimi kulübe odakladım. Zaten insan kendini odaklamazsa istenileni vermesi mümkün olmaz. Kulübün geçmişine uygun bir şekilde, hedefleri doğrultusunda hareket etmesi gerekir. Ben kulübü biliyorum, tarihini biliyorum ve hedeflerinin de farkındayım. Taraftarın eğer ortada bir tepkisi olursa bu davranışı niye sergilediğini bilirim. Bilirim ki geçmişinde büyük başarılar olan bu kulüpten taraftarın da beklentisi büyüktür. Bu nedenle ben de her şeyin en iyisini istiyorum. İnsanlar benden iki adım atmamı bekliyorsa ben 10 adım atmak için uğraşırım'' ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un bu sezon yeni oyunculardan kurulmasına rağmen büyük aşamalar kaydettiğine inandığını vurgulayan Halil, ''Ama daha iyi olmamız gerekiyor. Oyuncuların kapasitesine bakıldığında iyi yolda olduğumuzu söyleyebilirim'' diye konuştu.

-''Milli takımı seçmede karar verecek durum yoktu''-

Haber Kaynağı : internetspor.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209