Formula 1 Türkiye'ye geri dönecek mi?

Formula 1'in 'Büyük Patron'u Bernie Ecclestone, Türkiye ile ilgili sessizliğini sonunda bozdu.

Formula 1 Türkiye'ye geri dönecek mi?
Sorularımızı yanıtlayan ‘F1’in Patronu’, “Tüm takımlar ve yarışçılar Türkiye’de güzel günler geçirdi. Türkiye’de olamadığımız için üzgünüm” dedi ve ekledi: “Son söz, Türk hükümetinde. Şartlarımızı kabul etseler, hemen Formula 1 Türkiye’ye başlarız.” 

 
TÜRKİYE’nin Formula 1 takviminden çıkarılmasının ardından, F1’in 81 yaşındaki ‘Big Boss’u (Büyük Patron) Bernie Ecclestone, aylar süren sessizliğini Hürriyet için bozdu. 

 
Ecclestone, “Türkiye’yi çok beğeniyorum. Türkiye ile ilgili hiçbir sorunum yok. Kimsenin de Türkiye ile ilgili sorunu olamaz. İstanbul çok güzel bir yarış pisti ve alanıydı. Türkiye’de olamadığımız için üzgünüm” dedi.  
 
 
Türkiye ile ilgili son durum nedir? Formula 1, Türkiye’ye geri dönecek mi?

- Formula 1 Türkiye, çözülmesi çok zor olan bir şey değil. Kesinlikle Türkiye’ye geri dönmek istiyorum. Takımlar ve yarışcılar da Türkiye’ye geri dönmek istiyor. Türkiye turnesi, yaptığımız en iyi turnelerdendir. Problem, işin ticari yönüyle ilgili. O zaman Formula 1’in Türkiye’ye dönme şansı nedir?

- Formula 1’in Türkiye’ye tek dönme şansı, finansal durumun çözülmesidir. Ben, Türkiye’de olmaktan çok memnundum. Takımlar da öyle. Takımlar memnunsa ben de memnunum zaten. Bu meseleyle kim ilgileniyorsa, neler olduğunun çok farkında.

Şu an için İstanbul’a dönme şansımız yok
Peki, son durum nedir?
- Maalesef, şu anda öyle bir şey yok.
Türk Hükümeti, sponsorlar ve sizin aranızda pazarlıkların hala devam ettiği konuşuluyor.
- Hayır, Türk Hükümeti’nden kimse benle irtibata geçmedi. Görüştüğümüz herhangi bir sponsor da yok. Biz kontratımızı geçen sene iptal etmek zorunda kaldık.

‘80 bin tahmini yapıldı oysa 30 bin kişi izledi’

Haber Kaynağı : internetspor.com

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209