Fener 'ön eleme'yi geçti!

UEFA, Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi ön elemelerine gönderdiği yazıyla davet etti. Karar camiada sevinçle karşılanırken gözler şimdi UEFA Disiplin Komitesi'ne çevrildi.

Fener 'ön eleme'yi geçti!

UEFA , Fenerbahçe ’nin Şampiyonlar Ligi ön elemesine katılabileceğine dair davet yazısını Futbol _Federasyonu" class="IndexLink"> Türkiye Futbol Federasyonu ’na (TFF) gönderdi. Fenerbahçe de resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada kararın içeriğini kamuoyu ile paylaştı. Açıklamada, nihai kararın UEFA Disiplin Komitesi’nde olduğu vurgulanarak, şöyle denildi: “ UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Disiplin Müfettişi ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nün kendisine ilave dosyalar sunabilmesinin uygunluğuna; katılıma uygunluk konusunda son kararın UEFA disiplin kurulunda olduğu kaydıyla, şu an itibariyle Fenerbahçe ’nin UEFA karşılaşmalarına katılabilmesine karar verilmiştir.”
Buna göre sevk edilmesi halinde Fenerbahçe açısından sportif yargı süreci UEFA Disiplin Komitesi’nin vereceği kararla sonuçlanacak. Disiplin komitesi ya Fenerbahçe ’ye bir ceza verecek ya da aklayarak, son noktayı koyacak. UEFA Disiplin Komitesi, nihai kararını ön eleme maçları başlamadan önce de alabilir veya maç takvimine bakmaksızın daha sonra da açıklayabilir. Komite, olumsuz bir karar alırsa, bu karar, Fenerbahçe Avrupa kupalarında hangi aşamada olursa olsun uygulamaya konulacak. UEFA , geride bıraktığımız sezonda cezalı oyuncular oynattığı gerekçesiyle İsviçre ’nin FC Sion takımını UEFA Avrupa Ligi’nden ihraç ederek yerine İskoçya’nın Celtic takımını almıştı.
Fakat, UEFA ’ya yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre Fenerbahçe ’ye gönderilen bu davet yazısından sonra disiplin komitesinden olumsuz bir kararın çıkması ihtimali oldukça düşük.
Yine de pazartesi günü görülecek şike davasından bir karar çıkması halinde bunun da UEFA ’nın nihai kararında bir etkisi olabilir.

Erzik’in etkisi büyük
UEFA ’nın Fenerbahçe ’ye gönderdiği davet yazısında UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’in etkisi büyük.
Mehmet Ali Aydınlar ’ın istifasından sonra bir ara TFF Başkanı olması için teklif götürülen ancak sağlık sorunları gerekçesiyle son anda vazgeçen Erzik, diğer yandan UEFA nezdinde olumlu kararların çıkması için girişimlerini sürdürdü ve dünkü kararın çıkmasında da etkin rol oynadı. Dün kendisine telefonla ulaştığımız Erzik, maça gittiği için çok fazla konuşamayacağını söyledi ancak “Bu iş bitti” ifadesini kullanmadığını söyledi. Erzik, “Hayırlı olsun. Disiplin komitesi aşaması sonraki süreçtir” dedi. 

Aydınlar: Hayırlı olsun Dünkü gelişmeden sonra gözler eski TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ’a çevrildi. Zira, şike davası sürecinde UEFA ’nın ne diyeceğini en çok önemseyen ve bunu dillendiren isim Aydınlar’dı. Kısa bir görüşme yaptığımız Aydınlar’a “Herkes sizin ne söyleyeceğinizi soruyor” dedik. Aydınlar da “ Mehmet Ali Aydınlar ‘Hayırlı olsun’ diyor deyin. İnşallah bütün süreç bu şekilde tamamlanır. Başka da bir şey demiyorum” diye konuştu.

Haber iyi ama her şey bitmedi
BAĞIŞ ERTEN
Bardağın dolu tarafı şu: Bu haber UEFA ’nın alacağı karar açısından Fenerbahçe ’yi umutlandıracaktır. Bardağın boş tarafı kararda açıkça “Şu anda Şampiyonlar Ligi ’ne katılmasında bir sorun yoktur” diyor. ‘Şu anda’ kelimesi sürecin henüz bitmediğini anlatıyor. UEFA Disiplin Kurulu nihai kararını vermeden her şey bitti demek doğru değil. Karara sevinenler, bu acıdan temkinli yaklaşmalılar. Ama gidişatın hukuki acıdan Fenerbahçe için olumlu seyrettiğini söyleyebiliriz. Eğer UEFA Fenerbahçe ’ye bir ceza gerekli görmezse bundan sonra Türkiye ’deki yargı sürecinin ne karar vereceği büyük bir önem taşır. Bu kadar uzun süren tutuklulukları ve dava süreci düşününce ortada bir çelişki olduğu kesinlik kazanıyor. İlk gün “Eğer ceza mahkemelerinden beraat, UEFA ve TFF Disiplin süreçlerinden mahkûmiyet çıksaydı bu büyük bir çelişki olmazdı. Ama tersi olursa felaket olur” demiştik. Çünkü futbol disiplin hukuku şüpheyle cezalandırırken, ceza yargısı yüzde yüz emin olmak durumundaydı. Görünen o ki her şey tersine dönmüş durumda.

Asbaşkan Yıldırım: Üzülenler çok oldu
Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Yıldırım, UEFA ’nın daveti nedeniyle çok üzülenler olduğunu ama buna karşın çok sevinenler olduğunu da söyledi. FBTV’ye konuşan Yıldırım, “ Fenerbahçe ’nin Şampiyonlar Ligi ’ne katılması hakkında olumsuz bir karar çıkması için yurtdışından çok yurtiçinden çalışmalar yapıldı. Bu olay kapandı ve artık üzerine bir sünger çekilmesi gerekir” dedi. Ali Yıldırım, Aziz Yıldırım ’ın da kendisine gönderdiği mesajda “Bakalım Şampiyonlar Ligi için nasıl bir kadro kuracaksın Ali” dediğini belirtti. Bu arada Yıldırım, Ambrabat ile kesinlikle ilgilenmediklerini de söyledi.

Kura çekimi 20 Temmuz’da
Şampiyonlar Ligi ’ne 3. ön elemeden katılacak olan Fenerbahçe ’nin rakibi 20 Temmuz’da belirlenecek. Seri başı olan Kanarya’nın muhtemel rakipleri Belçika ’dan Club Brugge, Romanya’dan Vaslui, Hollanda ’dan Feyenoord ve İskoçya’dan Motherwell. Fener turu geçerse Devler Ligi için play-off oynayacak. İlk maçlar 31 Temmuz-1 Ağustos’ta...

Nihat Özdemir: Karanlık hafifledi
Eski Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, “ UEFA ’nın verdiği bu karar Fenerbahçe camiasının içindeki karanlığı hafifletti. Bu sene TFF’den ve UEFA ’dan ceza gelebileceği söyleniyordu ama öyle olmadı. Geçen sezon hak etmediğimiz halde Şampiyonlar Ligi ’nden men edildik. İnşallah önümüzdeki yıl da elemeleri geçip, başarılı bir sonuçla mutlu sona ulaşırız” dedi. 

‘Konuşmayacağız’
TFF Başkanı Yıldırım Demirören ise, medya mensuplarının bu konudaki sorularını “Yorum yok. Tüm yönetim kurulunu uyardım. Hiç kimse konuşmayacak” diyerek yanıtladı.

Kaldırım’dan 5 yıllık imza 
Fenerbahçe , Kayserispor’dan aldığı Hasan Ali Kaldırım ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Kayserispor’a 3 milyon 750 bin euro bonservis bedeli ödeyen Kanarya, Hasan Ali Kaldırım’a ise 2012-13 sezonu için 1, 2013-14 için 1.1, 2014-15 için 1.2, 2015-16 için 1.3 ve 2016-17 sezonu için de 1.4 milyon euro garanti ücret verecek. Kaldırım ayrıca 16 bin euro da maç başı ücret alacak.

Bursa yeniden Avrupalı 
Türkiye ’de dün adeta ‘ UEFA Bayramı’ yaşandı. Günün ilk müjdesi Bursaspor ’a geldi.
UEFA ’nın Zambiyalı futbolcu Mbesuma’nın parasını geç ödediği için Timsah’a verdiği Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası CAS tarafından kaldırıldı. Ancak kulübe 250 bin euro para cezası verilmesine de hükmetti. Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, “Karar bizim için sürpriz olmadı. Hak yerini buldu” dedi.
UEFA , mali kriterlere uymadıkları gerekçesiyle Beşiktaş ve Gaziantepspor’a da 1 yıl men cezası vermişti. Beşiktaş ve Gaziantepspor’un CAS’taki davası da önümüzdeki günlerde sonuçlanacak.

Hisseler tavan yaptı
UEFA ’nın Fenerbahçe ’yi Şampiyonlar Ligi ön elemesine davet etmesinden sonra kulübün hisseleri de borsada adeta uçtu. Fenerbahçe hisseleri dün yüzde 12.07 primle tavan fiyat olan 49.20 TL’den işlem gördü.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209