DAVUTPAŞA SPOR KULÜBÜ BAŞKANLIĞI’NA İSKENDER KELEŞ SEÇİLDİ

Davutpaşa Spor Kulübü’nün kongresinde başkanlığa seçilen Uyum Gıda Yönetim Kurulu Başkanı İskender Keleş, 1970’li yıllarda takımın sağ kanadında top koşturmuştu.

DAVUTPAŞA SPOR KULÜBÜ BAŞKANLIĞI’NA İSKENDER KELEŞ SEÇİLDİ

İstanbul’un tarihi kulübünde yönetim yine eski bir futbolcusuna teslim edildi


    DAVUTPAŞA SPOR KULÜBÜ BAŞKANLIĞI’NA İSKENDER KELEŞ SEÇİLDİ

 Davutpaşa Spor Kulübü’nün kongresinde başkanlığa seçilen Uyum Gıda Yönetim Kurulu Başkanı İskender Keleş, 1970’li yıllarda takımın sağ kanadında top koşturmuştu.

Davutpaşa Spor Kulübü’nün 31 Mayıs 2012 tarihinde yapılan genel kurulunda başkanlığa, İskender Keleş seçildi. Önceki başkan Engin Verel, yeni yönetimde de başkan yardımcısı olarak yer aldı. Yeni başkan İskender Keleş, Davutpaşa futbol takımının eski bir oyuncusu. 1970’lli yıllarda ağırlıkla takımın sağ kanadında top koşturan İskender Keleş, halen Türkiye perakende piyasasının önde gelen market zincirlerinden Uyum Gıda’nın yönetim kurulu başkanı.

 Davutpaşa Spor Kulübü’nün kongresinde yönetim kurulu üyeliğine getirilen diğer isimler ise şunlar: Zeki Şıpka, Davut Kılıç, Bekir Sıtkı Özcan, Ramazan Emre, Ayhan Günermengi, İlker Kırmızıgül, Necip Timurözü, Kemal Gözel, Zeki Yılmaz, Muharrem Önen, Mehmet Ecevit, Uğur Ün ve Cumhur Değer. Takımın teknik direktörlüğünü, yönetim kurulunda da görev alan Muharrem Önen yürütüyor.

İskender Keleş 1973  1986 yılları arasında Davutpaşa ve Fatih Yaylaspor da oynamıştır…Kaleci hariç hemen hemen her mevkide görev yapmıştır…Ağırlıklı olarak sağ kanat oyuncusuydu…. 

86 yıldır sahalarda

Davutpaşa Spor Kulübü, 1926 yılında Davutpaşa Ortaokulu mezunlarından İsmail Eriş, Ömer İpek, Emin Kumraloğlu, Salih Küpçü, Ahmet Ertuğrul, Ali Rıza Öğüt, Ahmet Ozuoğlu ve Fehmi Unç tarafından kuruldu. 1940-1941 sezonunda lige katılan turuncu-kahverengililer, 2. ve 3. Lig'de oynadıktan sonra 80'lerde amatöre döndü.

Bir zamanlar Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, İstanbulspor, Kasımpaşa, Vefa, Beykoz ve Taksim ile İstanbul liginde oynayan Davutpaşa, Alparslan Eratlı, Engin Verel, Hüseyin Çakıroğlu gibi milli futbolcuları yetiştirdi. Muhittin Boşat, Ömer Ali İpek ve Fırat Aydınus gibi ünlü hakemlerin de bir zamanlar futbol oynadığı Davutpaşa, halen İstanbul 2. amatör lig, 11. grupta mücadele ediyor. Davutpaşa, maçlarını İstanbul-Fatih’teki Namık Sevik Stadı’nda oynuyor.

Önce centilmenlik, sonra şampiyonluk

Davutpaşa Spor Kulübü Başkanı İskender Keleş, yönetimin devir ve teslimi sırasında önceki başkan Engin Verel’e ve önceki yönetim kurulu üyelerine, zor günlerinde Davutpaşa Spor Kulübü’ne yaptıkları katkı ve verdikleri emekten dolayı teşekkür etti.

İskender Keleş, Davutpaşa Spor Kulübü’nü layık olduğu yere taşıyacaklarını belirterek, “Önce centilmenlik, sonra şampiyonluk” sloganıyla Türk futboluna hizmet etmeyi amaçladıklarını söyledi.

 
 Davutpaşa Spor Kulübü’nün başarılarla dolu geçmişini daha üst seviyelere taşıyacak yeni yönetim kuruluna ve üyelerine başarılar dileriz.

 

Süleyman Aydın

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209