Çıplak tartıdan sonra boksa küstü

Tartıya çırıl çıplak çıkarılan dünya şampiyonu Gülsüm boksa küstü. 'Ben Müslümanım, tamamen soyunmam!' diyerek iç çamaşırlarıyla basküle çıkan Gülsüm, 100 gram fazlalık yüzünden diskalifiye edildiBaşkan Gözgeç araya girince ikna oldu, 'anadan doğma' soyunup, tekrar tartıldı. Bu psikolojiyle ringe çıkıp, 14-13 mağlup olunca yıkıldı!

Çıplak tartıdan sonra boksa küstü

Akşam gazetesinden Kenan Karcı'nın haberine göre, kadın boksu 2012'de ilk kez olimpiyatlarda boy gösterecek. Ancak sadece 51, 60 ve 75 kilolarda tanınan Londra'daki bu şanstan dünya şampiyonu sporcuları bulunan Türkiye faydalanamıyor.

Boks Federasyonu'nun Londra'da madalya almak için en büyük projelerinden biri olan Gülsüm Tatar, hayali de suya düştü. Çünkü federasyon 64 kiloda Dünya ve Avrupa şampiyonlukları yaşayan Gülsüm Tatar'dan 60 kiloda ülkemizi temsil etmesini istedi. Gülsüm Tatar da olimpiyatlara katılıp, ilk altın madalya kazanan bayan boksör olmak için yaklaşık 1 yıl boyunca gece gündüz çalıştı, kilosunu düşüp, olimpiyat vizesi almak için son yarış olan Dünya Şampiyonası'na gitti.

ACI HABERİ RAKİP VERDİ

Çin'de yapılan şampiyonada yarı finale kalan sporcular, Londra'ya gitme hakkı kazanacaktı. Ancak Gülsüm'ü daha maça çıkmadan kötü bir sürpriz bekliyordu. İç çamaşırlarıyla tartıya çıkıp, 100 gram fazla geldi. Heyet Gülsüm'ü hiçbir şey söylemeden diskalifiye etme kararı aldı. Gülsüm'ün arkasından tartıya çıkan Rumen sporcu, koşa koşa gelip, 'Senin tartı problem' diyerek sporcumuzu uyardı.

İKİ KERE OLMAZ!

Gelişmeler Başkan Eyüp Gözgeç'e bildirildi. Başkan, sporcusunun kilosunun fazla olmadığını, iç çamaşırlarıyla tartıldığı için 100 gram fazlalık bulunduğunu anlatmaya çalıştı. Fakat Uluslararası Boks Birliği (AIBA)'nın kurallarına göre bir sporcunun 2 kez tartılmasına izin verilmiyordu. Başkan'ın çabaları sonunda tartının tekrarlanmasına izin verildi. Bu kez de Gülsüm Tatar, 'Ben bugüne kadar defalarca tartıya çıktım ama hiçbir zaman iç çamaşırlarımı çıkarmadım. İnancım gereği, elenme pahasına tamamen soyunmam' diye direndi.

KADIN GÖREVLİ TARTTI

Tartı görevlilerinin tamamen kadın olması şartıyla Gülsüm nihayet ikna edilip, yeniden tartıldı. Ardından Hintli rakibi Laishram Sarita Devi'nin karşısına çıktı. Kariyerinde ilk kez bir rakibine 14 puan verdi, 14-13 yenilip daha ilk maçta elendi.

Yaşadığı olayların şokunu üzerinden atamayan ve Londra'ya gidemediği için kahreden Gülsüm Tatar, antrenörünü de İstanbul 'da bırakıp, Kars'taki Çakmak Köyü'ne gitti. 'Herkes bana aynı soruları soruyor. Cevap vermekten bıktım. Kimse benim kadar üzülemez' diyen Gülsüm Tatar'a psikolojik destek veren de yok.

İDMAN DA YOK

BoksFederasyonu ise Wild Card kontenjanından Gülsüm Tatar'ı olimpiyatlara götürebilmek için çalışıyor. Ancak bu kart alınsa bile Gülsüm Tatar'ın ciddi bir idman eksiği bulunuyor.

HAYALI ÇİFTLİK KURMAK

Herhangi bir psikolojik destek almayan Gülsüm Tatar, Çakmak Köyü'nde hayvanlarla ve çocuklarla gününü geçirerek moral bozukluğunu atıyor. Gülsüm Tatar, akrabalarıyla vakit geçiriyor. Şampiyonun hayali ise memleketinde bir çiftlik kurup, hayvanlarla zaman geçirmek.

GÜLSÜM ÇOK AĞLADI

Bayanlar 81 kiloda dünya şampiyonu olan Şemsi Yaralı da Çin'deki şampiyonan derece yapamadan dönen Gülsüm Tatar'ın çok üzüldüğünü belirterek, 'Gülsüm çok ağladı. Kolay değil, o kadar emek verdi ve hiç yüzünden Londra'ya gidemedi' dedi. Burnuna aldığı darbe nedeniyle kemik kayması olan ve ameliyat geçiren Yaralı, Çin'de beklenmedik sonuçlar aldıklarını da dile getirdi.

4'TE SIFIR ÇEKTİK

Bayan boksu Londra 2012'de ilk kez ringe çıkacak. Daha önce Olimpiyat Komitesi'nin 3 sıklette olimpiyatlara katılmasına karar verdiği boksta, ülkemizi 51'de Sümeyra Kaya, 60'ta Gülsüm Tatar ve 75 kiloda Elif Güneri'nin temsil etmesi planlanıyordu. Üstelik 3 soprcumuz da uluslararası derecelerle bu başarıya çok yakındı. Ancak 3 sporcumuz da Çin'den derece yapamadan döndüğü için Londra'da bayan boksörümüz yok.

MADALYAMIZ GİTTİ

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Gülsüm Tatar'ın Londra'ya gidememesinden üzüntü duyduğunu söyledi. Gözgeç, 'Gülsüm Tatar, Hintli'ye 1 sayı farkla yenildi. Üzüntümü anlatamam. 500 euro yatırıp, itiraz ettim. Sonuç değişmedi. Boks Federasyonu olarak bizim de Londra'da bir madalyamız gitti. Türkiye bir madalyadan oldu' dedi.

IOC'YE Wild Card kontenjanından Gülsüm'ün Londra'ya gitmesi için yazı yazdığını belirten Gözgeç, 'Gülsüm, Avrupa'nın en kariyerli üç boksöründen biri. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımız'ın bu konuya çok önem verdiğini yazdım. Ancak 6 kota var ve bunu olimpiyatlarda hiç sporcusu olmayan ülkelere vermek istiyorlar. Şansımız az' ifadelerini kullandı. (akşam)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209