Bakanlık protokolü ile Amatör sporcuya ücretsiz tedavi

Fatih Vatanspor bayan futbol takımının sporcusu Büşra Karakuş’un tedavisine Sağlık Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında başlandı.

Bakanlık protokolü ile Amatör sporcuya ücretsiz tedavi
 

Fatih Vatanspor bayan futbol takımının sporcusu  Büşra Karakuş’un tedavisine Sağlık Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında başlandı. 

Lig macında sakatlanan Büşra’nın çapraz yan bağları yırtılmış ve menisküs teşhisi konmuştu. Fatih Vatanspor yönetim kurulu tedavi ihtiyacı araştırırken, yüksek maliyetli ameliyat gereksinimi nedeni ile farklı bir çözüm üretti. Sağlık Bakanlığı’nın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzaladığı, 10 Nisan tarihli protokol ile lisanslı olarak spor yapan ve bir sağlık kurumundan güvencesi olmayan sporculara sağlık hizmetlerinin belli koşullarda sağlandığını saptayan Fatih Vatanspor, Büşra’nın bu olanaktan faydalanabilmesi için gerekli evrakları tamamladı. Onay süreci sonrasında Büşra, herhangi bir sağlık şemsiyesi altında olmamasına karşı, ilgili protokole dayanarak 6 Ağustos tarihinde SSK Samatya Hastanesi’nde ameliyat edilecek.

Özellikle amatör sporcuların sağlık sorunları açısından, 39746592-030.03- 4918  sayılı protokol sporumuz için büyük önem taşıyor. Buna göre, hasta sporcunun “muayene istek formu”nun Gençlik Spor ilçe müdürlüklerince doldurulması, mühürlenen formun bir üst yazı ile aile hekimlerine götürülmesi gerekiyor. Aile hekimi ise onayladığında gerekli gördüğü hastaneye sevki tamamlanabiliyor. Hastane müracaatı sırasında sprocunun sigortalı olmadığına dair evrakın da başvuruya eklenmesi ve taahhütname imzalanması gerekiyor. Gerekli formların tamamı federasyonlarda mevcut.

Konu ile daha fazla bilgi almak isteyen sporcu ve kulüpler Sağlık Bakanlığı sitesinde ilgili protokole alttaki bağlantıdan ulaşabilirler.

//www.saglik.gov.tr/TR/dosya/1-82583/h/protokol.pdf

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209