Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’ndan Akgül’e Tesis Teşekkürü

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’ndan Akgül’e Tesis Teşekkürü

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’ndan Akgül’e Tesis Teşekkürü

 Mamak Sporla Geleceğe Yatırım Yapıyor

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Kandazoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ü makamında ziyaret etti. Sporun yaygınlaşması ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için mücadele ettiklerini kaydeden Kandazoğlu, amatör spora verdikleri desteklerin yanı sıra, Mamak’ta açılış için gün sayan spor tesisleri için Akgül’e teşekkür etti. Yapımları hızla devam eden tesislerle geleceğe yatırım yaptıklarını kaydeden Akgül, “Tesislerimiz yalnızca Mamak’a değil, Ankara’ya hitap ediyor” diye konuştu.

Semt Stadı Amatör Spor Kulüplerine Ev Sahipliği Yapacak

Sosyal projelerle gençler başta olmak üzere bireylerin vizyon sahibi olmalarını amaçladıklarını belirten Akgül, Mamak’ta sporu geliştirmek adına attıkları adımların ilçenin kültürel ve ekonomik gelişimine de katkı sağlayacağını vurguladı. Durali Alıç Mahallesi’nde yapımı devam eden 4 bin 2 yüz elli seyirci kapasiteli Mamak Kapalı Spor Salonu, Türközü Mahallesi’nde yapımı devam eden Semt Stadyumu, yine Türközü Mahallesi’nde yapımında sona gelinen Türközü Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi ve Başak Mahallesi’nde yapılan kapalı spor salonu hakkında kulüp üyelerine bilgi veren Akgül, tesisler tamamlandıktan sonra Mamak’ın spor branşlarının merkezi olacağını kaydetti. Akgül, “3 bin kişilik kapalı oturma alanına sahip ve şuan tribünlerinin kaba inşaatı tamamlanan semt stadyumu Mamak’ta bulunan amatör spor kulüplerine ev sahipliği yapacak” dedi. Semt stadının bölgenin ilkleri arasında yer aldığını belirten Akgül, “Tesisimiz 650 metre koşu yolu, tribünler, toplantı odaları, idari ofisler, sağlık odaları, bay bayan hakem odaları, bay bayan soyunma odaları, VIP salonu, seyirci fuayesi, fitness alanı, çocuk oyun alanı, koşu yolu ve otoparktan oluşuyor” dedi. 

Mamak Yerel Yönetimler İçin Örnek Teşkil Ediyor

Mamak'ta hayata geçen ve yapımı devam eden spor tesisi çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Kandazoğlu yerel yönetimlerin Türkiye’de sporun gelişmesi açısından çok önemli olduğunun altını çizerek, “Sporun gerçek lokomotifleri yerel yöneticilerdir” dedi. Kandazoğlu ayrıca Mamak Belediyesi spora ve sporcuya yaptığı yatırımlarla yerel yönetimler için örnek teşkil ettiğini kaydetti.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209