651. Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz

Geleneksel 651. Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde rakibini diz kündesi ile yenen Ali Gürbüz Başpehlivan oldu.

651. Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz

Kırkpınar Başpehlivanlık güreşlerinin finalinde Recep Kara ile Ali Gürbüz karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz yılın başpehlivanı Ali Gürbüz, Enver Erişti, Şaban Yılmaz, Osman Aynur, Fatih Atlı ve Mehmet Yeşilyeşil'i yenerek finale çıktı. Başpehlivanlığın diğer finalisti Recep Kara ise finale gelerek rakipleri Bekir Seçil, Kadir Ergin, Arif Akın, Murat Günçtürk, Süleyman Aykırı'yı devirdi.

Kırkpınar Başpehlivanlığı için Ali Gürbüz ve Recep Kara Başcazgır Şükrü Kayabaş'ın okuduğu manilerle saat 18.00'de çayıra salındı. Geçtiğimiz yıl da finalde karşılaşan iki pehlivan bir yıl aradan sonra yeniden çayırda kozlarını paylaşmak için dualarla çıktıkları çayırda seyircileri selamlayarak önce peşrev çektiler.

Seyircilerin alkışını yetersiz bulan Başcazgır Şükrü Kayşabaş bir yıl aradan sonra yeniden finalde karşılaşan Antalya Belek Belediyesi'nin Başpehlivanı Ali Gürbüz ile, Ordu Ünyeli Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin pehlivanı Recep Kara için alkışlarla destek istedi.

Başpehlivanlık final güreşinin 40 dakikalık süresinde her iki pehlivanda birbirlerine üstünlük sağlayamadı. 10 dakikalık uzatma süresinin sonuna doğru Ali Gürbüz rakibi Recep Kara'yı diz kündesi ile yenerek başpehlivan oldu. Böylece Kara geçtiğimiz yılın finalini de vermemiş oldu. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209