Şamil Tayyar'dan ağır suçlama

Şike yasasına karşı tavırlarıyla bilinen Şamil Tayyar Milliyet ve Vatan gazetelerine öyle bir ithamda bulundu ki...

Şamil Tayyar'dan ağır suçlama
Şike cezalarına indirim getiren yasaya karşı olduğu bilinen AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Milliyet ve Vatan gazetesini "Şikeci ve Ergenekoncu medya" olarak yorumladı.  
 
 

Beyaz Tv ekranlarında Hüseyin Gülerce'nin sunduğu "Ortak Akıl" programına katılan Şamil Tayyar, Şike yasasının yeniden köşke gönderileceğinin belli olmasının ardından ilk kez konuştu.  
 

Yasadan sonra tutuklu bulunan sanıkların büyük ihtimalle serbest bırakılacaklarını söyleyen Tayyar, "Yasanın şahsa yönelik olduğu açıkça belli oluyor." diyerek isim vermeden Aziz Yıldırım'ı işaret etti.

 
ORGANİZE ÇALIŞTILAR
Ak Parti milletvekili Şamil Tayyar şike yasasına ilişkin şunları söyledi:
Kimsenin kimseye 160 yıl ceza verdiği falan yok. Burada olayı ajite etmek için, acındırmak için ve bir kamuoyu oluşturmak için çok organize çalıştılar. Belki bizim değerlendirmelerimizi abartılı bulabiliyorlar. Ben açıkçası genel olarak baktığımda biraz yanlış bilgiler üzerine, yanlış kanaatin oluşturulduğunu düşünüyorum. Biz bunları anlatıyorum ama birileri de "Lig bitiyor, futbol sektörü çöküyor, işte taraftarlar bize karşı, kulüpler kapanacak gibi bir takım argümanlar ile etkiliyorlar. Biz bu pencereden bakıyoruz ama partide karar verenler iyi niyetle ve futbol sektörünü kurtarmak adına bir düzenlemeyi istiyor olabilirler.  
 
KOMİSYONDAN GEÇTİ HAYIRLI OLSUN

Ama ben bu kanaatin doğru olmadığını düşünüyorum ve o yüzden burada yanlış bir şey var dedim. Ama gelinen nokta şu, az önce komisyondan aynen geçti, muhtemel genel kuruldan da aynen geçecek, hayırlı uğurlu olsun.

YASANIN ZARARLARINI GÖRECEĞİZ

Biz bu yasanın zararlarını, Cumhurbaşkanı onayladıktan sonra göreceğiz. Bu yasa çıktıktan sonra tutuklu bulunan sanıklarının tamamına yakınının serbest bırakılacağını düşünüyorum. Çünkü ortada ceza kalmıyor.

ŞAHSA ÖZEL YASA

Şahsa özel yasa olduğu çok açık görülüyor. Kanun çıkıyor Perşembe günü, Cuma günü bütün sanıklar tahliye dilekçesi veriyor. Sonra veto edilince Metris'te kavga çıkıyor. Birbirlerine girerken "Hani bu kanun çıkacaktı, sen bizi kandırdın" dediklerini duyduk. Bunlara baktığımızda tümden bu kanunun bunları çıkarmaya yönelik olduğu çok açık. Rıdvan Dilmen bile katıldığı bir programda çok açıkça ifade etti. Zaten buna ilişkin yapılıyor. Yoksa neden bu kanunu değiştirelim?

YILLARCA ÇETEYLE, MAFYAYLA SAVAŞTIM

Haber Kaynağı : internetspor.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209