Hırvatlar'ın Türkiye intikamı acı oldu!

(A) Milli Futbol Takımı'nın dün gece Hırvatistan karşısında aldığı 3-0'lık mağlubiyet, dış medyada geniş yer buldu.

Hırvatlar'ın Türkiye intikamı acı oldu!
Macaristan'ın en önemli günlük spor gazetesi olan Nemzetisport, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off turu ilk maçına ilişkin olarak, ''Hırvatlar Türkiye'yi nakavt ederek, finallerin kapsını açtı'' başlığını attı.

 

Gazete, dün geceki maçta Türkiye'nin tanınmayacak derecede kötü futbol oynadığını, ünlü Hollandalı teknik direktör Hiddink'in yenilen gollere tepkisiz kalmasının ise Türkleri çılgına çevirdiğini yazdı.

Macaristan'daki diğer gazete ve internet siteleri ise ''Hırvatlar Türkler'i yere serdi'', ''Hırvatlar'ın Türkiye intikamı acı oldu'', ''Hırvatlar finallerde gibi'', ''Türkiye artık mucizelere kaldı'' başlıkları atarken, Hırvatistan'ın dünyaya nasıl kontratak futbol oynanacağının dersini verdiğini, Türkiye'nin yedek kulübesinin ise maçı adeta film seyreder gibi izlediği yorumlarına yer verdi.

Macar spor medyası, Türkiye'nin Hırvatistan ile 15 Kasım Salı günü deplasmanda oynayacağı rövanş maçına turist olarak gideceğini de iddia etti.

Türkiye-Hırvatistan maçı İspanyol basınında: ''Hırvatistan hemen hemen turu geçmeyi garantiledi''

İspanyol spor gazeteler ise 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off turunda oynanan Türkiye-Hırvatistan maçıyla ilgili verdikleri haberlerde, Hırvatistan'ın ilk maçta aldığı 3-0'lık galibiyetle turu geçmeyi hemen hemen garantilediğini yazdı.

''Türk cehenneminde Hırvat senfonisi'' başlığını atan Marca gazetesi, ''Balkanlılar, turun sonucunu belirledi. Hiddink'in, rakipten gol yememe planı 2 dakika bile sürmedi. Hırvatistan, 2012 Avrupa Şampiyonası'na katılmayı pratikte garantiledi'' ifadelerini kullandı.

''Hırvatistan, turun sonucunu belirledi'' diyen AS gazetesi de, ''Türkiye'nin defanstaki güçsüzlüğü ve Hırvatistan'ın hücumdaki fırsatçılığı turun geleceğini belirledi. Hırvatistan, Avrupa Şampiyonası'na adımını attı, Türkiye dışarda'' görüşünü sayfalarına yansıttı.

El Mundo Deportivo gazetesi ise ''Hırvatistan, Türkiye'yi susturuyor ve turun sonucunu belirliyor. Hırvatistan, son Avrupa Şampiyonası'nın intikamını almaya çok yakın'' ifadesini başlığına çıkardı.

''Maçta beklenmeyen bir başlangıç oldu'' diyen İspanyol gazetesi, ''Hiddink'in Türkiye ile Avrupa Futbol Şampiyonası'nda olması sadece bir mucizeye bağlı'' yorumunda bulundu. Gazete ayrıca, Türkiye'nin en iyi oyuncusu olarak Arda Turan'ı gösterdi.

Haber Kaynağı : internetspor.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209