Zina yeniden suç olsun

SP İl Başkanı Mehmet Şen, AB’nin isteği ile zinanın suç olmaktan çıkartıldığını, yapılan kanunların milletin inancına göre yapılması gerektiğini söyledi

Zina yeniden suç olsun

  Saadet Partisi(SP) İl Başkanlığı, Konya’da kaldırımlara ve yollara atılan fuhuş kartlarına tepki amaçlı ve zinanın yeniden suç sayılması için imza kampanyası düzenledi. Alaeddin Bulvarı, Şelale Park meydanında düzenlenen imza kampanyasının açılışına, SP İl Başkanı Mehmet Şen, SP İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Turan, SP Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Derbentli, SP Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, SP Meram İlçe Başkanı Şuayip Koçak, il yönetim kurulu üyeleri ile ilçe gençlik kolları mensupları katıldı. İmza kampanyasına kadın- erkek herkesin ilgisi yoğun oldu. Kampanya’nın başlangıcında basın açıklaması yapan SP İl Başkanı Mehmet Şen, Türkiye’nin maddi kalkınmasının yanında, ahlak ve kalkınmaya da değer verilmesi gerektiğini söyledi. Kangren yarası olma yolundaki bir yanlışlığın düzeltilmesi için bir görevi daha yerine getirdiklerini dile getiren Şen, “Zina ve fuhuş fiilinin önceden olduğu gibi tekrar suç kapsamına alınması için bir imza kampanyası başlatıyoruz. Konyalı muzdariptir. Esnafımız rahatsızdır, sokaktaki insanımız tedirgindir, anne ve babalar evlatlarının bu ateşe yaklaşmasından korkmaktadır. Emniyet mensuplarımız da görev yapamamaktan şikayetçidir” dedi.



AB SEVDASI ZİNAYI SUÇ OLMAKTAN ÇIKARTTIRDI



Konya’da son zamanlarda artan çarşılardaki, sanayilerdeki, sokaklardaki fuhuş haberciliğini dile getirdiklerini ifade eden Şen, “Telefon numaralı kötülük davetiyecilerinden bahsediyoruz. Aklı erenler, geleceğin hesabını yapanlar bunun bir felaket kasırgası, evlerimizi dışarıdan tehdit edecek bir ateş çemberi olduğunun farkındadırlar. Zina fiili 13 Mart 1926 tarihinde çıkartılan 765 numaralı kanunla yasaklanmış ve 3 yıla kadar hapis cezası getirilmiş idi. Tam 78 yıl bu böyle devam etti. Ta ki AKP hükümeti AB sevdası neticesi, AB’nin hükümetin önüne koyduğu dayatmalar neticesinde 26 Eylül 2004 tarih ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda zina fiilini suç tarifi içerisine almayınca ve zina suçunu tarif eden maddeler iptal edilince zina, fuhuş, eş cinsellik gibi tüm ahlaksızlıklar serbest hale gelmiştir” diye konuştu. Zinanın suç olmaktan çıkarılması ile birlikte homoseksüellere dernek kurma hakkının getirildiğini aktaran Şen, dünyada ilk olarak Türkiye’de ‘eşcinsel, gay film festivali’ yapıldığını dile getirdi. Zina ile ilgili bir belediye başkanının tavrı hakkında da bilgiler veren Şen, “Bir büyükşehir belediye başkanımız ne diyor okuyun, ‘dolaşmak için bende evimden çıkınca, her çalı altının bir yatak odası gibi olduğunu görüyorum. Benimde kanıma dokunuyor. Yapacak bir şey yok. Yasalar buna izin vermiyor’ diyor. Konya Emniyet Müdürlüğü’nden de ‘bir şey yapamıyoruz’ şeklinde açıklamaları daha önce okuduk. Yapabildikleri sadece 30- 40 TL ceza kesebilmek” ifadelerini kullandı.



YÜZLERİ KIZARIYOR MU?



İktidar partisinin Konya’daki il başkanı ve milletvekillerinin yapılan hizmetleri halka anlatırken güldüklerini, yerlerdeki kartlara karşı ise yüzlerinin kızarmadığını vurgulayan Mehmet Şen, şunları kaydetti; “Acaba onların yüzleri kızarıyor mu bu ahlaksızlığa karşı? Yoksa biz mi hayaller aleminden haber veriyoruz? Muhterem Konyalılar, sizin gücünüz; mevcut hükümetin yanlıştan dönmesini temin eder. Yeter ki, kararlı ol, başlattığımız bu imza kampanyasına destek ver, iktidar partisini sıkıştır, milletvekillerini rahatsız et. Kanunlarımız AB istiyor diye değil, batı şöyle istiyor diye değil, milletin inancı böyle istiyor diye yapılsın. Halkımızda, emniyet güçlerimizde bu konuda rahat etsin.” Açılış konuşmaları sonrası ilk imzayı İl Başkanı Mehmet Şen attı. 1 hafta boyunca sürecek olan imza kampanyasının ilk gününde, vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209