Yolsuzluk ve Rüşvet Komisyonu 'Yüce Divan' oylamasını 5 Ocak'a erteledi

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 4 AK Partili eski bakan Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu, bugün Yüce Divan oylaması için toplandı.

Yolsuzluk ve Rüşvet Komisyonu 'Yüce Divan' oylamasını 5 Ocak'a erteledi
 Ancak yapılan görüşmeler sonrası eski 4 bakan hakkındaki Yüce Divan oylamasının 5 Ocak 2015 tarihinde yapılmasına karar verildi.

Soruşturma Komisyonu Başkanı: Bayraktar dışındaki üç eski Bakan itiraz etti

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 4 AK Partili eski bakan Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu, bugün Yüce Divan oylaması için toplandı. Ancak yapılan görüşmeler sonrası eski 4 bakan hakkındaki Yüce Divan oylamasının 5 Ocak 2015 Pazartesi günü yapılmasına karar verildi. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, MASAK'ın eski bakanların malvarlıklarıyla ilgili raporuna Erdoğan Bayraktar dışındaki üç eski Bakan'ın itiraz ettiğini, bunlardan birinin araştırmayı gerektirdiğini ifade etti. Toplantıyı 5 Ocak Pazartesi gününe ertelediklerini dile getiren Köylü, raporu 9 Ocak akşamına kadar TBMM Başkanlığı'na vereceklerini söyledi.

"Bakanları yeniden çağırmak söz konusu olabilir mi?" şeklindeki soruya Köylü, "Yok olmaz, o günden sonra başka bir şey yapamayız. Zaman kalmaz başka bir şey yapmaya." karşılığını verdi. "Rapor incelendikten sonra oylamanın seyrini değiştirebilir mi?" sorusuna ise Köylü, "Bilemem. Bir şeyi yukarı çıkarır, aşağı indirir. O konuda bir şey söyleyemem." diye konuştu.

"Başbakan ile görüşmeniz oldu mu?" sorusuna da Köylü, "Yok. Kimseyle konuşmadım." dedi. "Telefonla görüştünüz mü?" sorusuna Köylü, "Şimdi evle konuştum. Burada çekmiyor. Jammer koyduğumuzu unutmuşuz." şeklinde konuştu.

DÖRT ESKİ BAKAN NE İLE SUÇLANIYOR?

Egemen Bağış, "Zarrab'ın otel kiralama girişimine ve yakınlarının  vize işlemlerine aracılık etmek, hakkında soruşturma olup olmadığını araştırtmak, basında çıkacak haberleri engellemeye çalışmak", Muammer Güler, "Maddi menfaat karşılığında Zarrab'a trafikte emniyet şeridi imtiyazı sağlamak, Zarrab'ın yakınlarının vize işlemlerine aracılık etmek, Zarrab'ın takip edilip edilmediğini soruşturtmak ve basında çıkacak haberleri engellemeye çalışmak", Erdoğan Bayraktar, "İmar usulsüzlüklerine göz yummak, bakanlıktan iş alan bazı şirketlerin yemek işlerinin yakınlarının ortağı olduğu şirketlere verilmesini sağlamak", Zafer Çağlayan, "Maddi menfaatler karşılığında Reza Zarrab'a altın ticareti için imtiyaz sağlamak ve Gana'dan getirilen kaçak altınlarla ilgili soruşturmayı engelleyip Dubai'ye çıkışını sağlamak."  ile suçlanıyor.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2014, 01:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209