Yıldırım “Türkiye, patriotları kuzu kuzu kabul etti“

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım Türkiye, patriotları kuzu kuzu kabul etti

 Yıldırım “Türkiye, patriotları kuzu kuzu kabul etti“

 Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım, Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yaptığı basın toplantısında değerlendirdi. Hamas'ın İsrail'e direnişi, BDP'li vekiller ile ilgili fezleke konusu, okullardaki kılık kıyafet yönetmeliği başta olmak üzere diğer konuları ele aldı.


Ankara Bürosu

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım, Gazze saldırısına ilişkin açıklamalarında Filistin'in BM Genel Kurulu'ndaki zaferini hatırlatarak, "İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırı Hamas'ın şanlı direnişiyle başarısızlığa uğratılmıştır. Tıpkı Napolyon'un Sina Yarım Adası'ndaki Akka Kalesi'ni aylarca kuşatıp sonra Cezer Ahmet Paşa tarafından bozguna uğratılarak Fransa'ya geri döndüğünde kendini idam sehpasında bulduğu gibi Siyonist İsrail de bu andan itibaren geriye gidecek. Sonunda hak ettiği şeye razı olacaktır" dedi.

Saadetli Yıldırım açıklamasında ayrıca Türkiye'ye yerleştirilecek olan NATO'nun Patriot Füze Savunma Sistemleri ile ilgili de eletiriler de bulundu. Yıldırım, Türkiye'nin Patriotleri kuzu kuzu kabul ettiğini kaydederek, "Türkiye 10 yıllık AKP iktidarında savunma sanayi alanında gerekli çalışmaları yapmadığı için Türkiye'nin bin yıllık İslam toprakları üzerine NATO'nun Patriot füzelerini başlangıçta Başbakan'ın 'haberim yok' diyerek reddettiği halde daha sonra kuzu kuzu kabul etmesini hayretle ve dehşetle izlemekteyiz" diyerek eleştiride bulundu.

Altın ambargosu ABD'nin baskısı

İran'a karşı ABD'nin uyguladığı ambargoya Türkiye'nin de uyduğunu söyleyen Yıldırım, "Amerika'ya rağmen İran dan 54. Hükümetin Başbakanı Rahmetli Erbakan Hocamız tarafından anlaşmaları yapılarak yıllarca aldığımız doğalgaz; Amerika'nın İsrail'in güvenliği için İran'a uyguladığı ambargo sebebiyle kesilme riski altındadır.

Çünkü bu hükümet İran'dan aldığı petrolü ambargoya uyarak yüzde 20'den fazla azaltmıştır. Şimdi Amerika'nın doğalgaz karşılığında Türkiye, İran'a altın ihraç ediyor yaygaraları karşısında Amerika'nın baskısına daha fazla dayanamayarak doğalgaz alımını da risk altına sokarak milletin kışı soğukta geçirmesine sebep olacağı gözükmektedir" diyerek eleştirdi.

BDP'li vekillere fezleke riskli

Yıldırım'ın açıklamalarında BDP milletvekillerinin, vekilliklerinin düşürülmesi tartışmaları da yerini buldu. Yıldırım, "Bu vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılıp meclis dışına çıkarılmaları hukuken gerekli ama siyaseten sonuçları tahmin edilemeyecek kadar riskli bir durum arz ediyor" diyerek, konunun önemine dikkat çekti.

Başbakan'ın başı sıkışınca gündemi değiştiriyor

Türkiye gündemini günlerdir işgal eden, 'Muhteşem Yüzyıl' dizisine ilişkin Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını haklı ama çok geç kalınmış bir tepki olarak gören Yıldırım, bu konunun daha önce Saadet Partisi tarafından gündeme getirildiğini ancak duyarsız kalındığını söyledi. Yıldırım, "Sayın Başbakan, Muhteşem Yüzyıl dizisi sanki iki seneden bu yana yayınlanmıyormuş ve buna karşı kamuoyunun ve Saadet Partililerin yüz binlerce tepkisi olmamış ve o diziyi yeni fark etmiş olacak ki 'Ben bu dizideki gibi bir Kanuniyi tanımıyorum' demiştir" dedi.

Başbakan ne zaman başı sıkışsa gündemi değiştiriyor diyen Yıldırım, Başbakanın Muhteşem Yüzyıl tartışmasını da gündemi değiştirmek için ortaya attığını söyledi.

Yıldırım, Saadet Partisi olarak yeni kılık kıyafet yönetmeliğini olumlu bulmakla birlikte, bu yönetmeliğin tamamen bir kaosa sebebiyet vermeden uygulanmasını temenni ettiklerini açıkladı. Yıldırım, açıklamalarının ardından başta Saadet Partililer olmak üzere tüm Müslümanları, 2 Aralık 2012 Pazar günü İstanbul Kadıköy Meydanı'nda yapılacak 'Zulme Dur Demek İçin Yeni Bir Dünya'ya Çağrı' mitingine davet etti.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209