Yıldırım, Pamukova için özür diledi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Pamukova’da 41 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasıyla ilgili eleştirileri yanıtlarken, “Kalıcı rahatlık için geçici rahatsızlıklarımız var, bunun için özür diliyoruz” dedi.

Yıldırım, Pamukova için özür diledi

Bakan Yıldırım, Meclis Genel Kurulu'nda Haydarpaşa Garı ve Pamukova’daki tren kazasıyla ilgili davanın zaman aşımına uğramasına yönelik eleştirileri yanıtladı. Marmaray Projesi ile Ankara-Sivas, Konya-Bursa’dan gelen demiryolu hatlarının Haydarpaşa’da son bulmayarak Marmaray ile denizin 60 metre altından geçerek devam edeceğini anlatan Bakan Yıldırım, “Haydarpaşa tren garı olarak muhafaza edilecek, etrafı da yaşam alanı olacak. Mevcut hatlardan nostaljik tren seferleri de devam edecek. Aslı astarı olmayan spekülasyonlara, dedikodulara kimse itibar etmesin” dedi.

1900’lü yıllarda yapılan Haydarpaşa’nın İstanbul-Bağdat-Hicaz’ın başlangıcını teşkil eden bir abide olduğunu, ecdadın emanet ettiği bir yapı olduğunu belirten Bakan Yıldırım, “Böyle bir yapıyı ortadan kaldırmaya kimsenin gücü yetmez, hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Biz geçmişin izlerini silmek için yarışan bundan rahatsız olan bir millet değiliz” dedi.

-HIZLI TREN KAZASI-

Bakan Yıldırım Pamukova tren kazasıyla ilgili eleştirilere de yanıt verdi. Söz konusu kazayla ilgili her şeyin söylenip, her türlü yasal idari işlemlerin yerine getirildiğini anlatan Bakan Yıldırım süreçle ilgili şu bilgileri verdi:

“Kazadan hemen sonra genel müdür görevden alındı. 9 ay 8 gün sonra mahkeme genel müdürü bu olayla ilgili suçsuz bularak göreve iade etti. Yargı süreci devam etti. 2008’de Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi karar verdi. Bu karar 2008 ve 2010’da iki kez Yargıtay’da bozuldu. Bu kazayla ilgili bilirkişi raporları ve kaza yerindeki tespit açık. Kaza mahallinde tanımlı hız 80 km, ölçülen hız 130 km. Merkez kaç kuvvet hesabına göre 126 km saate kadar rayda kalabiliyor. 126 km üstünde trenin rayda tutma şansı yok. 80 km hattan 132 km ile geçerseniz bu kazanın olmamasına imkan yok.”

Yargıya yardımcı olmak için her türlü işlem ve tasarrufun vakitlice yerine getirildiğini anlatan Bakan Yıldırım, ancak herkesin şikayet ettiği yargının ağır işlemesi, kararların gecikmesi sorununun burada da yaşandığını, karar verilmesine rağmen iki kez bozulmasının bu sonucu ortaya çıkardığını söyledi.

“Kalıcı rahatlık için geçici rahatsızlıklarımız vardır bunun için özür diliyoruz” diyen Bakan Yıldırım, “İki sene sonra Ankara’dan İstanbul’a, İzmit’ten Köseköy’e Yüksek Hızlı Tren ile seyahat etmek, oradan da Marmaray’a boğazın altından Asya’dan Avrupa’ya geçmek üzere hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ANKA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209