Van'da Saadet Partisi seçim aracı saldırıya uğradı

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildl:

Van'da Saadet Partisi seçim aracı saldırıya uğradı
 Van'da Saadet Partisi seçim aracı saldırıya uğradı.
 
Saadet Partisi Van İl Başkanlığı Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildl: 
 
"Bilindiği gibi ülkemizde ve Van’ımızda da Mahalli idareler seçim çalışmaları yapılmaktadır. Van halkı Büyükşehir, İlçe Belediyeleri, Belediye Meclis üyeleri, mahalle ve köy muhtarlıkları için seçim yapacaklardır.
 
Demokratik bir ülkede demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi, siyasi partilerdir. Diğer bir ifade ile siyasi partiler ve seçimler olmazsa demokrasiden bahsetmek mümkün değildir.
 
Demokratik bir ülkede kanunların el verdiği ölçüde her partinin eşit oranda propaganda ve çalışma yapma hakkına sahiptirler. Bu faaliyetlere engel olmak zor ve şiddet kullanmak bir gurubu ve partiyi tehdit etmek en basit ve amiyane tabirle barbarlık ve zorbalıktır.
 
Amaç ve hedefleri olan kendilerini demokrasi ve halkçı olarak gösteren parti ve grupların gayri demokratik bir tutum ve davranış içine girmesi kendi varlığını inkâr etme anlamına gelmektedir.
 
Propaganda amaçlı giydirilmiş olan parti otobüsümüz ve minibüslerimiz defalarca belli gruplar tarafından taşlanmasına ve saldırıya uğramasına rağmen hep sağduyu ile hareket edilmiş ve mensuplarımıza sabır telkin edilmiştir.
 
Ancak son olarak bugün saat:11.00 sıralarında seçim minibüsümüz Eminpaşa Mahallesinde Saadetin yükselişini çekemeyen belli bir grup tarafından kasten saldırıya uğramış, aracımızın camları kırılmış ve şoförümüz ve parti mensuplarımız tartaklanmıştır. Saldırıyı yapan gruplar şunu çok iyi bilsinler ki partimiz bu saldırıyı önleyecek, bu saldırının önlemini alacak güç ve kudrettedir. Bu olaylar sabrımızın taşmasını zorlamaktadır.
 
Şunu çok iyi bilmeleri gerekir ki irademiz ve iman gücümüz karşısında hiç kimsenin durması mümkün değildir. Van’ımızın huzur, refah ve saadeti için kitlemize sağduyu telkin etmekteyiz. Van’ın huzurunu ve barışını bozmaya kimsenin hakkı ve gücü yetmeyecektir. Bu tür saldırılar demokrasiye barışa ve Van halkının kardeşliğine sıkılan birer kurşundur. Bu saldırının Van’ı ve Van insanımızı sevmeyen karanlık emelleri olan belli gruplar tarafından tertiplendiğini kabul ediyor ve bu saldırıların kimler tarafından ve nasıl yapıldığına bakmaksızın şiddetle kınıyoruz.
 
Kendini bilmez, aymaz ve şuursuz kitleler şunu çok iyi bilsinler ki bu tür saldırılar kendi parti ve gruplarına oy kazandırmayacak, attıkları her taşın ve kendi karanlık emellerinin ortaya çıkmasına, oy kaybetmelerine sebep olacaktır.
 
Partimize yapılan bu saldırılar, partimizin yükselişini ve kazanacağını gören ve demokratik mücadeleyi kaybeden gruplar tarafından tertiplendiği muhakkaktır.
 
Bu vesile ile bir kez daha bu tür yasa dışı ve saldırgan olayları kınıyor Van’ımıza barış ve huzur getirilmeyeceğini kamuoyuna ve devlet yetkililerine arz ediyoruz."
 
(milligazete.com.tr)

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2014, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209