Valentine asıkları

Kapitalizmin Kalplerimize Kadar Sokmaya Çalıştığı Ve Hıristiyan Adeti Olarak Bilinen Papaz Günü Yani Sevimli Hale Getirilmiş Adıyla Sevgililer Günü, Gençliğin Zihnini Bulandırıyor…

Valentine asıkları

 Valentine asıkları

Milli ve manevi değerlerimizi tahribata yönelik faaliyetler tüm hızıyla sürüyor. Tüm dünyada Aziz Valentine Günü olarak kutlanan sevgililer günü Türkiye’de de giderek yaygınlaşıyor. İslam’la hiçbir alakası olmayan tam tersine İslam’ın emir ve yasaklarına savaş açan bu ifsad günü ne yazık ki siyasi partiler tarafından da meşrulaştırılıyor. Muhafazakar ve mütedeyyin kesimin temsilcisi olduğunu iddia eden AKP’nin belediyeleri de düzenledikleri şölenlerle sevgililer gününü kutladılar.

İfsad Gününü Yere Göğe Sığdıramadılar

AKP’li Meclis Başkanvekilleri Sadık Yakut ve Ayşenur Bahçekapılı da sevgililer gününü TBMM Genel Kurulu’nda kutladı. Yakut, birleşimi açtıktan sonra 14 Şubat Sevgililer Günü’nü kutlayarak, kısa bir konuşma yaptı. İslamla bağdaşmayan bugünü öve öve bitiremeyen Yakut, “Sevgide son yoktur, vazgeçiş yoktur. Sevilen yaşandıkça yaşatılır. Sevginin olduğu yerde istekler son bulur. Sevmek; beklememektir, beklentilerin son bulduğu bir duraktır. Sevmek güvenmektir. Sevgilinin sözüne üzülmemeyi öğrenmek” şeklinde konuştu. Böylelikle milli ve manevi değerlerimizle hiçbir alakası olmayan bugün Meclis tutanaklarına girmiş oldu. MHP ve CHP milletvekilleri de ifsad gününü kutlamayı ihmal etmediler.

Hıristiyanlığın Bir Ürünü Olan Papaz Günü’nün Tarihçesi

Papaz Günü’nün tarihçesi ise 3. yüzyılda Aziz Valentine’nin gizlice kıydığı nikahlara dayanıyor. M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamıştır. Rivayete göre bu yasağa karşı gelen Aziz Valentine, gizli nikahlar düzenleyerek gençleri evlendirmeye devam etmiştir. İhanetin karşılığını canıyla ödeyen Aziz Valentine M.S. 270 yılında 14 Şubat’ta idam edilmiştir. Bu nedenle her yıl 14 Şubat’ta Sevgililer Günü olarak kutlanmaktadır.

AKP’li gençler ülkenin dört bir yanında papaz günü’nü kutladı!

AKP’nin Sivas Gençlik Kolları Teşkilatı’nın düzenlediği sevgililer günü etkinliği AKP’nin maskesini bir kez daha düşürdü. Partinin Gençlik Kolları’nın birkaç gün önce Papaz Günü adıyla düzenlediği ‘En Sevgiliye’ programında kullanılan dil, programın içeriği ve sözler, adeta İslam’ı sulandırmanın Hıristiyanlığı ise topluma hoş ve güzel göstermenin bir aracı olarak kullanıldı. AKP Bolu İl Başkanlığı da Papaz Günü vesilesiyle Bolu’da 15 bin sümbül dağıtımı yaptı. Sivas  ve Bolu ile sınırla kalmayan sözde etkinlikler sahil kentlerinde de devam etti.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde AKP’li Belediye Başkan Adayı Cihan Bulut  birbirinden ilginç etkinliklere imza attı. Belediye Başkanlığı koltuğuna, manevi değerlerin üstünde tutulduğu yorumlarının yapıldığı Muratpaşa’da;  AKP’li aday, öncelikle Cumhuriyet Meydanı’nda çiçekler dağıttı. Sadece yerli halkı değil turistleri de ihmal etmeyen aday, bir günle sınırlı kalmayacaklarını, 30 Mart’a kadar çiçek dağıtımına devam edeceklerini de duyurdu. AKP’li aday ayrıca küçük motosikletlerin arkasına koyduğu ve günün anlam ve önemine işaret eden ‘Muratpaşa Aşk Doludur’ afişleri ile de görenleri şaşkına çevirdi.

Hz. Peygamber’in doğum tarihinin bile neredeyse bilinmediği ülkemizde vatandaşlara her geçen yıl Hıristiyanlık’ın adetleri bir bir benimsetilmeye çalışılıyor. Yılbaşı adı altında her yıl Müslüman bir topluma Noel kutlatan Kapitalist zihniyet, bu sefer de ‘Sevgililer Günü’ adı altında bir Hıristiyan adetini daha milletin genç dimağlarına sokmaya çalışıyor…

Ahmet Açıkay

Hıristiyanlığın bir ürünü olarak topluma dayatılan sözde özel günler adı altında milletin genç dimağları her geçen gün kendi öz kimliklerinden bir bir uzaklaştırılıyor. Yılbaşı diyerek Hıristiyan geleneği olan ‘Noel’ kutlamalarını milletin zihnine nakşetme çabalarından sonra bu seferde Papaz Valentin Günü ılımlılaştırılarak ‘Sevgililer Günü’ adıyla genç dimağlar yozlaştırılmaya kendi geleneklerinden uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Başta Batı endeksli medya organlarının halkı alışverişe, alkole, zinaya, sözde eğlencelere yönlendirdiği bu sözde günde yaşananlar ise rezaletten öteye bir türlü geçemiyor. Sözde Noel kutlamalarında toplumu sarhoş eden bu zihniyet, Sevgililer Günü adıyla da milleti gayr-i meşru ilişkilere yönlendirmeyi de ihmal etmiyor.

Ekonomik olarak toplumu sömürmenin, ahlaki olarak yozlaştırmanın, maneviyat olarak yoksunlaştırmanın ve dini olarak milleti Hıristiyanlaştırmanın bir ürünü olan Papaz Valentin Günü Müslüman bir ülke olan Türkiye’de de diğer ülkelerden geri kalmayacak şekilde kutlamalara sahne oldu. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok yerde eğlenceler tertip edilirken, öte yandan kendini dini referanslarla donatan zihniyetlerin de bunu kutlaması görenleri şaşkına çeviriyor. İslam’i değerleri sulandırmak, milletin zihnini bulandırmak için yapılan etkinlikler ise hayret verici olaylar içeriyor. Kendini ‘Muhafazakar Demokrat’ olarak topluma lanse eden ve neredeyse bütün dini değerleri ‘bir oy’ için harcamaya adeta yeltenen AKP, yaklaşan yerel seçimler öncesi Papaz Günü’nü de atlamayarak bir çok etkinliğe imza attı.

AKP’li gençler papaz günü’nü kutladı!

Akıllara durgunluk veren en son örnek ise AKP’nin Sivas Gençlik Kolları Teşkilatı’nın düzenlediği etkinliklerle ortaya çıktı. Partinin Gençlik Kolları’nın birkaç gün önce Papaz Günü adıyla düzenlediği ‘En Sevgiliye’ programında kullanılan dil, programın içeriği ve sözler, adeta İslam’ı sulandırmanın Hristiyanlığın ise topluma hoş ve güzel göstermenin bir aracı olarak kullanıldı. Program’da kullanılan semazenler, ilahiler ve programın konuşmacısı olarak Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun çağrılması milleti salona çekmenin aracı olarak kullanıldı. Hatipoğlu’nun popülerliğinden faydalanarak 10 bin kişiyi Kapalı Spor Salonu’na dolduran AKP’li Gençlik, yaptıkları yanlışlığın farkında olmadan Papaz Günü adı altında sözde parti etkinliği yaptı.

Kur’an-ı kerim tilavetiyle sevgililer günü!

AKP’li Sivas Gençleri’nin ‘Sevgili, En Sevgili, Ey Sevgili...’ adıyla düzenlediği Vatan Şaşmaz’ın sunuculuğunu yaptığı ve 4 Eylül Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programa Semazenler ve Radyocu Alican Salman’ın yanı sıra popüler kimliği ile milleti salonlara toplayan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da iştirak etti. Müslüman bir toplumun değerleri ile oynanan gecede sergilenen program ve içerikler görenleri şaşkına çevirdi. Program’ın açılışının ise Kur’an-ı Kerim tilavetiyle yapılması İslam’ı sulandırma çabaları olarak yorumlandı. Müslüman bir topluma Papaz Günü etkinliği adı altında enjekte edilmeye çalışılan Sevgililer Günü etkinliğinde Kur’an-ı Kerim okunması ise ‘İslam’i değerleri sulandırmak’ olarak yorumlandı. Programın sonunda ise yapılan çekilişle 2 vatandaşa umre ziyareti hediye edilmesi de görenleri şaşkına çevirdi. Salonda vatandaşlara el açtırıp dua ettirilmesi de tepki çekti.

Sivas’taki Papaz Günü’nün mimarı olan AKP Sivas İl Gençlik Kolları Başkanı  Murat Toraman’ın, tüm gayelerinin milletin ve gençliğin Peygamber efendimizden ve yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’den ayrı kalmaması olduğunu söylemesi de duyanları hayretlere düşürdü. Toraman ayrıca, “AK Gençler olarak yüce yaradanımızın, sen olmasan alemleri yaratmazdım dediği peygamberimizi anmadan, onu anlamadan yaşayamayız. Yıllarca milletimizi, kendi ifadeleri ile duvarda kılıfı içinde duran Kuran-ı Kerim’den uzak tutmaya çalıştılar. Fakat onlar duvarda kılıfı içerisinde duran kuranı kerimden değil biz gençlerin Kuran-ı Kerim’i okumasından ve anlamasından korktular” sözleri ile adeta Papaz Günü olduğunu unutarak AKP’lilerin milletin gençlerini nasıl yönlendirdiğini de gözler önüne serdi.

Bu ne perhiz, bu ne lahana…!

AKP’li Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ise yaptığı konuşmada adeta ‘bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’ dedirtti. Sevgililer Günü’nün bir Hıristiyan geleneği olduğunu unutarak konuşan Vekil Bilgin, “Çünkü biz inanıyoruz bir ülkenin geleceği, bir milletin geleceği ancak milli ve manevi beslenmiş, Kur’an ve Peygamber ahlakıyla ahlaklanmış gençlerle şekillenecektir. Bizim mücadelemiz budur. Bu mücadelede bizleri yalnız bırakmayan gençlerimize, hanım kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” demesi de manidar bulundu.

Bolu’daki Gül Dağıtımına AKP’li Vekiller De Katıldı

İktidarda oldukları için toplumun milli ve manevi değerlerle donatılmasından sorumlu olan AKP’lilerin Sivas’ta içine düştükleri çelişki diğer illerde de devam etti. Sivas’ta neredeyse İslam’ı zihinlerde bulandırma gayretleri sarf eden bu güruh Bolu’da da aynı şekilde etkinlikler düzenledi. AKP Bolu İl Başkanlığı da Papaz Günü vesilesiyle Bolu’da 15 bin sümbül dağıtımı yaptı. Bolu’daki etkinliğe,  AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, ilçe belediye başkanları katıldı. Milletvekili Ercoşkun, yaptığı açıklamada, milleti kalplerinin en önemli köşesinde taşıdıklarını belirterek, “Bu günün önümüzdeki yerel seçim sürecinde AK Parti’nin başarısını müjdelemesini temenni ediyorum” dedi.

AKP’li Aday Kendini Aştı, Afişler, Broşürler Dağıttı

Sivas  ve Bolu ile sınırla kalmayan sözde etkinlikler sahil kentlerinde de devam etti. Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde AKP’li Belediye Başkan Adayı Cihan Bulut adeta kendisinden geçerek bir dizi etkinliğe imza attı. Belediye Başkanlığı koltuğunu, manevi değerlerin üstünde tutulduğu yorumlarının yapıldığı Muratpaşa’da;  AKP’li Aday, öncelikle Cumhuriyet Meydanı’nda çiçekler dağıttı. Sadece yerli değil turistleri de ihmal etmeyen Aday, bir günle sınırla kalmayacaklarını 30 Mart’a kadar çiçek dağıtımına devam edeceklerini duyurdu.  AKP’li aday ayrıca küçük motosikletlerin arkasına koyduğu ve günün anlam ve önemine işaret eden ‘Muratpaşa Aşk Doludur’ afişleri de görenleri şaşkına çevirdi.

AKP’li Aday, Papaz Günü’ne Milli Gün Havası Verdi

AKP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, ise milletin milli ve dini günlerine sanki bir yenisini daha ekleyerek, mesaj yayınlaması ise manidar bulundu. 14 Şubat Sevgililer Günü’nün tüm dünyada kutlanan huzur, barış, sağlık ve sevgi içeren, insanları birbirine yaklaştıran özel bir gün olduğunu iddia eden Tahsin Babaş, günün anlam ve önemini şu mesajla duyurdu:  “Sevgi umuttur, kaynaşmaktır, sabırdır, emektir, berekettir, hayattır, sevgi; yaşamaktır. Yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabilmektir. Sonbahar akşamlarında, yağmurun cama, damla damla vurduğunu dinleyebilmektir ve biz de, paylaştıkça çoğalan tek şeyin sevgi olduğunu hiç unutmayalım, sevgimizi daima çoğaltalım. Bizim işimiz Kastamonu’muzun geleceğini sevgiyle, gönüller yaparak birlikte hazırlamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Kastamonu yaşayanlarının 14 Şubat Sevgililer Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, daha nice mutlu sevgililer gününe kavuşmak dileği ile sevgi ve saygılar sunarım”

Papaz günü’nde aşk-ı efsun gecesi!

Sadece taşra illerle sınırlı kalmayan ‘Muhafazakar Domakrat’ parti AKP’nin erleri Başkent Ankara’da da bir dizi etkinliğe imza attı. AKP’li Belediye olan Keçiören Belediyesi ise önceki gece Ankara’nın manevi değerleriyle bilinen ilçesinde ‘Sevgililer Günü’ programı düzenledi. Aşk-ı Efsun diyerek gizemli bir hava verilmeye çalışılan Papaz Günü etkinliğinde şiir dinletisi düzenlendi. AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın da her yıl kaçırmayarak katıldığı programda açıklamalarda da bulundu. Ak, “14 Şubat Sevgililer Günü’nü birbirini seven insanların bir araya geldiği gün olarak gördüklerini iddia ederek,  “Biz birbirimizi 365 gün seviyoruz. Bu programdan önce 14 çiftimizin toplu nikahını kıydık. Onlara da mutluluklar diliyorum. Aile önemlidir. Sevinçlere de zorluklara da birlikte sabredilmelidir. Aileler her zaman toplumu güçlü kılan unsurlardır” sözleri de gelinen nokta açısından anlamlı bulundu. AKP’li Keçiörenliler sadece bununla sınırlı kalmayarak, Keçiören’in en işlek caddesinde de adına ‘Sevgi Yürüyüşü’ dedikleri bir etkinlik yaptı. AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın beraber katıldığı Sevgi Yürüyüşü’nde vatandaşlara gül dağıtıldı. Yeni evli 14 çifti de neredeyse seçim malzemesi yaparak, yanlarına alan Adayların sokaklarda gelinleri yürütmeleri de bazı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Hıristiyanlığın Bir Ürünü Olan Papaz Günü’nün Tarihçesi

Papaz Günü’nün tarihçesi ise 3. yüzyılda Aziz Valentine’nin gizlice kıydığı nikahlara dayanıyor. M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamıştır. Rivayete göre bu yasağa karşı gelen Aziz Valentine, gizli nikahlar düzenleyerek gençleri evlendirmeye devam etmiştir. İhanetin karşılığını canıyla ödeyen Aziz Valentine M.S. 270 yılında 14 Şubat’ta idam edilmiştir. Bu nedenle her yıl 14 Şubat’ta Sevgililer Günü olarak kutlanmaktadır. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi’nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda “Aziz Valentin Günü” (İngilizce: St. Valentine’s Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2014, 08:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209