Naci Görür Hangi Bölgeyi İşaret Etti ?

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu'nun gerçek bir deprem bölgesi olduğunu söyledi

Naci Görür Hangi Bölgeyi İşaret Etti ?

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'deki deprem gerçeğine dikkat çekerek, "Depremler 13 milyon senedir devam ediyor, daha milyonlarca sene de devam edecek. Depremler durmaz, durmayacak, durdurulamaz. Gelin ülkeyi depreme dirençli yapalım" dedi.

Görür, Çankaya Üniversitesinin Akademik Yıl Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'de deprem farkındalığının yetersiz olduğunu ve konunun ciddiye alınmadığını vurguladı. Kendisini insanlara depremi anlatmaya adamış bir bilim insanı olarak deprem gerçeğini anlatma çabasına değindi.

Depremlerin doğal süreçlerin sonucu olduğunu belirten Görür, yer kabuğunun altında hareket eden konveksiyon akımlarının levhaları da hareket ettirdiğini ve bu levha sınırlarında depremlerin meydana geldiğini açıkladı.

Ayrıca, depremlerin nedenini bilim dışı teorilere bağlayan insanları eleştirdi. Yer bilimci, depremlerin dünyanın iç yapısından kaynaklandığını ve HAARP gemisi, ay, güneş, bulutlar, sıcaklık gibi faktörlerin depremlerle bir ilgisinin olmadığını belirtti.

Prof. Dr. Görür, depremlerin kesinlikle durdurulamayacağını ve bu doğal sürecin milyonlarca yıl boyunca devam edeceğini ifade ederek, ülkenin depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yüzleşmesi gerektiğini söyleyen Görür, özellikle Doğu Anadolu'nun sıkıştığını ve batıya kaydığını belirtti. Bu bölgenin gerçek bir deprem bölgesi olduğunu vurgulayarak, deprem yasası ve mikrobölgeleme çalışmalarının yapılması gerektiğini söyledi.

Sivil Haber

YORUM EKLE

banner309

banner225

banner209