'Türkiye'nin Suriye'ye verdiği zarar cezasız kalmayacak'

İran'ın önemli politikacılarından Muhsin Rızai, Amerika'nın bölgedeki planlarını uygulamak için İran ve Türkiye arasında çatışma çıkarmak niyetinde olduğunu iddia etti.

'Türkiye'nin Suriye'ye verdiği zarar cezasız kalmayacak'

TAHRAN - İran ’ın iç ve dış makro politikalarını belirleyen Düzenin Yararını Teşhis Konseyi’nin Genel Sekreteri Rızai, bir toplantıda yaptığı konuşmada, ABD ’nin, İran ve bölge ülkeleri arasında ihtilaf yaratmak için büyük çaba sarf ettiğini öne sürdü.

Rızai, “Amerikalılar, bölgedeki planlarını gerçekleştirmek için İran ile Türkiye ve Suudi Arabistan arasında çatışma çıkarma niyetindeler” iddiasında bulundu.

Eski Devrim Muhafızları komutanı olan Rızai, Türkiye ’nin Suriye politikasını eleştirerek, “başta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olmak üzere Türk devlet adamalarının yeni Osmanlıcılığın peşinde olduklarını” ileri sürdü.

Türkiye ’nin Suriye’ye verdiği zarar cezasız kalmayacak

Ankara ’nın Suriye politikasına bir eleştiri de aynı konseyin üyesi Habibullah Askerevladi’den geldi.

Türkiye devleti ve gerici Arap liderlerini uyarıyorum, Suriye’ye verdikleri zarar cezasız kalmayacak” ifadesini kullanan Askerevladi, “ Türkiye ’yi Suriye’ye verdiği zararı telafi etmeye” çağırdı.(dha)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209