'Tırnak herkeste vardır, mertlik er kişiye hastır'

'Tırnak herkeste vardır, mertlik er kişiye hastır'

'Tırnak herkeste vardır, mertlik er kişiye hastır'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teröristlerden izin alıp türbe bombalayanların türbedar millete düşmanlık edenlerin edep hatırlatması yaptığını söyleyerek, "Tırnakçılıkta ustalaşanlar, tırtıklamakta uzmanlaşanlar, tırnak edebiyatı yapıp tırpanladığı topraklarımızın bedelini ödemekten kaçıyorlar. Oysa tırnak herkeste vardır, mertlik er kişiye hastır. Tek tırnaklılar gibi dörtnala kaçmaktansa vatanın yanında durmak en doğru olanıdır" dedi.

MHP lideri Bahçeli, Twitter üzerinden Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun yerinin değiştirilmesine ilişkin eleştirilerini paylaştı.

Yalan çınarlarının, korkaklık anıtlarının, doğruluk nedir tanımayan sahte mabutların toplum ve devlet bünyesinde kamburlaşan ur gibi olduklarını kaydeden Bahçeli, "Vatanı arazi, bayrağı bez, milleti yığın, devleti yağma şantiyesi, inançlarımızı istismar malzemesi gören zevat sendeliyor, değersizleşiyor. Türbe kaçırıp vatan toprağından kaçanlar vicdan ve ahlaklarına maske geçirip utanmadan kahramanlık taslıyorlar, cesaret nutku atıyorlar. Cesaret şahsiyet demektir. Şahsiyetini operasyonla aldırıp şahsi hesaplarını vatanın önüne geçirenler ürkek tavşanlara özeniyorlar" dedi.

"TIRNAKLA DEĞİL CİĞERLİ DAVRANMAKLA UĞRAŞMALIDIR"

Tarihe, millete ve mukaddes emanetlere bağlılıkta taviz üstüne taviz verenlerin yüzünün kızarmadığını ve dilinin de susmadığını belirten Bahçeli, "Tırnakçılıkta ustalaşanlar, tırtıklamakta uzmanlaşanlar, tırnak edebiyatı yapıp tırpanladığı topraklarımızın bedelini ödemekten kaçıyorlar. Oysa tırnak herkeste vardır, mertlik er kişiye hastır. Tek tırnaklılar gibi dörtnala kaçmaktansa vatanın yanında durmak en doğru olanıdır" ifadelerini kullandı.

Merhum Akif'in Şeyh Sadi'den alarak nazma çektiği Kalender fıkrasındaki kötürüm tilki misali inlemektense aslan olup kükremenin evla olduğunun altını çizen Bahçeli, "Namık Kemal'in Vatan Yahut Silistre isimli eserindeki Zekiye kadar dirayeti olmayanlar tırnakla değil ciğerli davranmakla uğraşmalıdır. Şeref ve namus hasletleri vatan gemisini batırmakla değil selametin kıyılarına çıkarmakla ayakta kalacaktır" ifadelerini paylaştı.

"EDEP; KARANLIK SARAYIN DUVARLARINDA HİÇ ÇINLAMAYAN..."

Yenilgi, acziyet ve gıybet rekoru kıranların, yerinde saya saya, fazilet ve muhabbete kıya kıya vatanı gazoz kapağına çevirdiklerini belirten Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"Ne hazin. Şeyh Galip'in, 'meydandaki baş içindir efser, ser ver ki olasın bu yolda server' tavsiyesi ecdadımıza tırnak geçirenlerce yok sayılıyor. Tarihin kahramanlık sıfatını layık gördüğü, fatih unvanı verdiği müstesna milletlerden olan Türk milleti namertlerin elinde bunalıyor. Mabedi rüşvet ve ihanet olanlar sürekli geri viteste dolaşıyor, sürekli riyakarlık makyajıyla dolambaçlı yollara sapıyor, sel gibi akıyor. Merhum Müfide Ferit Tek'in Aydemir Roman'ında anlattığı, ülkü, gönül ve iman insanı olan Demir Bey'in varisleri kemirenlerle mücadele ediyor. Teröristlerden izin alıp Türbemizi bombalayan, Türbedar milletimize düşmanlık eden kaçgınlar taifesi bir de edep hatırlatması yapıyor. Oturdukları koltuğa on gömlek küçük gelen taslak zihniyetler söküklerini dikmek, yırtıklarını yamamak yerine edep sorusu yöneltiyorlar. Edep; karanlık sarayın duvarlarında hiç çınlamayan, yurt topraklarını PKK'yla imha edenlerin alınlarında hiç yazmayan bir değerdir. Edep; Süleyman Şah'ın kemiklerini muazzep kılıp vatana düğüm atan vefasızların, dili laçkalaşmış vizyonsuzların tam zıt kutbudur. Merhum Yusuf Has Hacip ne güzel de söylemiş: "Dil aslandır, bak, eşikte yatar; ey ev sahibi, dikkat et, senin başını yer.' 'Sözüne dikkat et ki başın gitmesin, dilini tut ki dişin kırılmasın.' Vatan ve millet ziynetlerini kaybetmiş azınlığın son perdesi inecek, boyunlarına asılan vatansızlığın ibret levhası ise ilelebet duracaktır."

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2015, 01:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209