'Teenniyle Yaklaşın'

10 yıldır benzer operasyonlar yapılıyor

'Teenniyle Yaklaşın'
 14 Aralık operasyonunu değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, yaşananları kaygıyla takip ettiklerini söyledi.

Aydın, “10 yıllardır benzer birçok operasyon gerçekleşmiştir. Kimin elinin kimin cebinde olduğunun belli olmadığı bu tür operasyonlara halkımızın teenniyle yaklaşmasında fayda görüyoruz” dedi. Operasyondan bir gün sonra 28 Şubat sürecinin mağdur çocuğu Yakup Köse’nin tutuklanmasını zamanlama olarak manidar bulduklarını ifade eden Aydın, “Bu kaotik ortamda 28 Şubat’ın çocuk mağdurlarından Yakup Köse’nin yeniden gözaltına alınıp tutuklanması da ayrıca düşündürücü bir konudur” dedi.

14 Aralık’ta bir takım medya çalışanına yönelik yapılan operasyonu değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, “Saadet Partisi olarak yaşananları teenniyle takip ediyoruz. 10 yıllardır benzer birçok operasyon gerçekleşmiştir. Kimin elinin kimin cebinde olduğunun belli olmadığı bu tür operasyonlara halkımızın teenniyle yaklaşmasında fayda görüyoruz” dedi. Aydın, “14 Aralık operasyonu olarak adlandırılan ve bazı basın kuruluşları ile polislere yönelik gerçekleştirilen operasyon, ülkemizde geçmişte yaşanan süreçlerin şekil değiştirerek devam ettiğini gösteriyor. Yaşananlar her ne sebeple olursa olsun adalet duygusu ve hukuk devleti kavramı ile izah edilemez ve çok açıktır ki bu ülkemiz ve milletimizin hayrına değildir. Bunların olumsuz sonuçları ilerleyen zamanlarda daha acı bir şekilde görülecektir. Saadet Partisi olarak yaşananları teenniyle takip ediyoruz. 10 yıllardır benzer birçok operasyon gerçekleşmiştir. Kimin elinin kimin cebinde olduğunun belli olmadığı bu tür operasyonlara halkımızın teenniyle yaklaşmasında fayda görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Düşündüren Tutuklama

Öte yandan 28 Şubat sürecinin çocuk mağduru Yakup Köse’nin önceki gün tutuklanmasını zamanlama olarak manidar bulduğunu ifade eden Aydın, “Bu kaotik ortamda 28 Şubat’ın çocuk mağdurlarından Yakup Köse’nin yeniden gözaltına alınıp tutuklanması da ayrıca düşündürücü bir konudur” diye konuştu. Aydın, “17-25 Aralık operasyonları olarak hafızalarda yer eden ve hükümete yönelik gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonunun yıl dönümüne denk gelen 14 Aralık operasyonu kafalarda Ergenekon ve Balyoz davalarından kalan soru işaretlerini gidermemiş aksine çoğaltmıştır. Dün yapılan yanlışlar bugün yapılacak yeni yanlışlarla düzeltilemez. Operasyonlar dün yapılan yanlışları düzeltmeye yönelikse bunun hukuk devletinde daha uygun yolları vardır. Şüphesiz dünkü yanlışlarda iktidarın sorumluluğu da en az o yanlışları yapanlar kadardır. Yanlış adalet ile düzeltilir, keyfi istidlallerle değil” ifadelerini kullandı.

Milli Görüş AKP’den Çok Farklı

Aydın, “Köşeye sıkışan ya Milli Görüş’e sarılıyor ya da tam tersine saldırıda bulunuyor. Altını çizerek belirtiyoruz ki, AK Parti-Cemaat birlikteliğini kapsayan süreç de dahil 12 yıllık hükümet etme biçimi Milli Görüş’ün siyaset yapma tarzıyla da ortaya koyduğu ilkelerle de bağdaşmıyor. AK Parti hükümetinin yaptıklarını ‘Bunlar hala Milli Görüş gömleğini çıkarmamış’ diyerek eleştirmek ne kadar akıl dışı ve acziyetse yapılanlara Milli Görüş kılıfı uydurmak da o kadar akıl dışı ve acziyet göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 04:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209