TBMM Genel Kurulu'a yeni çalışma takvimi

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti'nin, Genel Kurulun çalışma saatlerinde değişiklik öngören grup önerisi kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'a yeni çalışma takvimi

 Buna göre, Genel Kurul bu hafta Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri saat 23.00'e kadar çalışacak.

AK Parti grup önerisi üzerinde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, konuşmasına, ''Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü, kutluyorum. Sevgi daima üzerimizde olsun'' sözleriyle başladı. Bahçekapılı, grup önerisiyle getirilen yeni çalışma takvimi hakkında bilgi verdi.

''Meclisin çalışma programı saat başı değişiyor borsa gibi'' ifadesini kullanan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de ''Bu acele, telaş niye, kimi nereden, kurtarmak istiyorsunuz? Çalışmaya hiç itirazımız yok. Gelin İntibak Yasasını çıkaralım. KHK'ları getirin onları görüşelim. 15 maddelik fikir sanat eserlerine ilişkin derleme kanunu temel kanun olarak getiriyorsunuz. İnsaf yani'' diye konuştu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in tutumunu da eleştiren İnce, şöyle devam etti:

''Fiilen tarafsızlığını yitirmiş durumda. Bizim bir önergemizi 'yürümekte olan davalarla ilgili' diye gündeme almıyor. Bu MİT Kanunu ne öyleyse? Bu yaptığınız yargıya darbe. Sayın Çiçek, Çankaya noteri olmanın bile ötesinde. İstikrardan bahsediyordunuz. Doğru, Türkiye'de bir istikrar var. Kriz istikrarı. Özel yetkili mahkemeleri biliyorduk şimdi özel yetili kişiler karşımıza çıkacak. Başbakanın kurduğu derin devleti koruma altına alma çabalarıdır bunlar.''

İnce'nin ardından ''sataşma'' gerekçesiyle söz alan Ayşe Nur Bahçekapılı, İnce'yi üzülerek dinlediğini, grup önerisiyle ilgili detaylı bilgi aktardığını ifade etti.Bahçekapılı, şunları söyledi:

''Başbakan için 'Derin devlet kuruyor' diyorsunuz. Şunu iyice belleyin. Biz derin devlet kurmuyoruz, derin devletle mücadele ediyoruz. Her türlü darbenin, muhtıranın karşısında duran biziz. Bu nedenden dolayı partimize kapatma davaları açıldı. Bu söyleminiz artık modası geçti. MİT Kanunu ile ilgili değişikliği şu anda görüşmüyoruz. Buraya gelmeyen bir teklifin üzerinde tartışma yaratmak hoş değil. Soruşturmalar gizlidir. Söylediğiniz iddiaları gazeteden okusanız dahi işte bu derin devlet yapılanmasıdır.''

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal da ''Genel Kurulun çalışma saatlerinin sık sık değiştirilmesinden şikayetçi olduklarını'' söyledi. Günal, ''Cuma gününü de almışsınız. Neyi görüşeceğiz Cuma günü? Neyi düşünerek koydunuz? Genel Kurul gündemine hakim. Nerede hakim? MİT Kanunu, alt komisyon kurulursa veya geri çekilirse ne olacak'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, Genel Kurulun bu hafta Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri saat 23.00'e kadar çalışmasını ayrıca, ''Çoğaltılmış Fikir ve Sanat Eserlerini Derleme Kanunu Tasarısı''nın da gündemin üçüncü sırasına alınarak, temel kanun olarak görüşülmesini öngören AK Parti Grup önerisi kabul edildi. Genel Kurul, yeni düzenlemeye göre 17 Şubat Cuma günü saat 14.00'te toplanacak.

-''Bunu nasıl görmezden geleceksiniz?''-

TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin, ''devlet içinde yasadışı örgütlenme ve yapıların açığa çıkarılmasına yönelik araştırma yapılması'' istemini içeren önergenin bugün gündeme alınmasına ilişkin grup önerisi de ele alındı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk öneri üzerinde söz adı.

MİT Kanununda değişiklik öngören kanun teklifini değerlendiren Öztürk, ''Devleti, yeni faili meçhuller yaratan bir organ haline getirildiği dönemi yaşatacaksınız. Hukuku azaltarak demokrasiyi çoğaltamazsnız'' dedi.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise AK Parti milletvekillerine, ''Böyle kapıkulluğu olmaz, böyle milletvekilliği olmaz'' diye seslendi. AK Parti milletvekillerini eleştiren Sakık, ''Birçoğunuz bilgili, birikimli insanlarsınız. Neden bunu bizimle paylaşmıyorsunuz? Şimdi çıkacaksınız, 'gündem çok dolu' diyeceksiniz. Sizin kendi düşünceniz yok mu?'' diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise ''MİT gibi böylesine önemli bir kurumun üzerinde toplu iğne başı kadar şaibe olması çok büyük yaralar açar. KCK adlı bir suç örgütünün MİT'in gözetimi ve denetiminde kurulduğuna dair iddia var. Bunu nasıl görmezden gelinemez'' şeklinde konuştu.

Daha sonra yapılan oylamada, CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209