Tarihi meydanlarda çirkin yapılar

Eminönü ve Beyazıt meydanlarında inşa edilen prefabrike yapılar İBB gündeminde.

Tarihi meydanlarda çirkin yapılar
 Fatih Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Soner Özimer yerinde inceleme yaparak fotoğrafladığı ve hazırladığı önergesinde Eminönü ve Beyazıt meydanlarına inşa edilen prefabrike yapıları İBB Meclis gündemine getirdi.

Yapıların Eminönü meydanındaki Tarihi Yeni Cami, Mısır Çarşısı ve Tarihi Süleymaniye Camilerinin ortasında kaldığını belirterek "Belediyemiz hudutlarında Fatih İlçesi sınırlarında bulunan iki önemli meydanımız olan Eminönü Meydanı ve Beyazıt Meydanı'na inşa edilen prefabrike ve neredeyse meydanı kaplayan yapılar bulunmaktadır. Bu meydanların prefabrike yapılarla işgal edilmesi sizce uygun mudur? 

Bu fuar alanlarının, etrafında bulunan tarihi camilerle uyum sağladığını düşünüyor musunuz?" sorularını Başkan Topbaş'a yöneltti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2013 yılı Temmuz ayı toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Soner Özimer, Turan Durmuş ve Hikmet Öz imzaları ile verilen yazılı soru önergesi şöyle; 

A. Bahsi geçen meydanlar Fatih ilçemizin en büyük meydanlarıdır. Bu meydanların prefabrike yapılarla işgal edilmesi sizce uygun mu dur? Bu Fuar alanlarının, etrafında bulunan tarihi camilerle uyum sağladığını düşünüyor musunuz? Beyazıt meydanında bir yanda tarihi İstanbul Üniversitesi diğer yanda tarihi Beyazıt Camisi arasına sıkıştırılan çadır ve Eminönü meydanında Yeni cami ve Mısır Çarşısı arasına iki katlı ve yaklaşık 2000 m2 lik bir çadır. Sizce bu fuar alanları için uygun yerler buralar mıdır? Bu fuarlar Tarihi Yarımada içerisinde olmak zorunda mıdır? 

B. Beyazıt meydanında kurulan Türkiye Kitap ve Kültür fuarında kitap tanıtımı ve satışı yapılmaktadır. Oysa hemen meydanın yanında bulunan Sahaflar Çarşısı yıllardır bu hizmeti vermekte olup oranın esnafı iş yokluğundan yakınmaktadır. Sizce sahafların hemen yanındaki kitap fuar alanı doğru bir karar mıdır? Bahsi geçen yer ile ilgili kiralamalar konusunda ilan verilmiş midir? İhale yapılmış mıdır? Burası için fuar alanında bulunanlar, işgaliye veya kiralama bedeli ödüyorlar mı? Burasıyla ilgili kesilen makbuz ve belgeler varsa fotokopilerini önergemizin ekinde iletilmesini, 

C.Eminönü Meydanı'nda daha önce iftar çadırı kurulan yere iki katlı fuar alanı yapılmış olup Ramazan ayıyla aynı döneme gelmesi rastlantı mıdır? Burasının daimi bir fuar merkezi olarak kalmasını düşünüyor musunuz? Ramazan çadırları kurulmasını onaylamıyor musunuz?







Kaynak: gercekgündem.com

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209