Sümeyye’ye suikast iftirasını Twitter’ın kayıtları çökertti

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, yandaş medyanın kendisiyle ilgili iddialarını Twitter’ın ABD’deki merkezinden gelen yazıyla bir kez daha yalanladı. Twitter’dan gelen cevapta, Umut Oran ve @fuatavni_f adlı kullanıcıların birbirini takip etmediği ve ‘DM’ yoluyla mesajlaşmalarının mümkün olmadığı açıklandı.

Sümeyye’ye suikast iftirasını Twitter’ın kayıtları çökertti
 Twıtter, hükümet medyasının gündeme getirdiğiSümeyye Erdoğan’a suikast iftirasını da içerenUmut Oran–Fuat Avni görüşmelerini yalanladı. ABD’deki merkezden gelen yazıda, iki hesabın birbirini hiç takip etmediği, Oran’ın 73 sayfalık görüşme dökümünde böyle bir kayda rastlanmadığı belirtildi. İstanbul Milletvekili Oran, yandaş medyaya sert tepki gösterdi: “Siz bir terör örgütüsünüz, kumpasçısınız, tetikçisiniz ve müfterisiniz. Yaptığınız anayasal düzene, hukuk devletine darbedir.”

Hükümete yakın işadamı Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Star, Akşam ve Güneş gazetelerinin gündeme getirdiği, diğer yandan medyanın da sürdürdüğü ‘CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ile @fuatavni_f arasında Twitter’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a yönelik suikast hazırlığı da dahil bir dizi plan yapıldığı’ iddialarına bir yalanlama da Twitter Merkezi’nden geldi. CHP’li Oran’ın @fuatavni_f adlı Twitter hesabıyla bir görüşme yapıp yapmadığı yönündeki sorusunu cevaplayan Twitter, iki hesabın birbirini hiç takip etmediği, Oran’ın hesabının açıldığı 4 yıl öncesinden bu yana toplam 73 sayfalık görüşmelerde böyle bir kayda rastlanmadığı belirtildi. Oran’ın bugüne kadarki tüm yazışmalarının yer aldığı cevap metninde, “Birbirini takip etmeyen hesaplar birbirlerine direkt mesaj gönderemezler.” vurgusu yapıldı.

‘Siz bir terör örgütüsünüz ve anayasal düzene darbe yapıyorsunuz’

    CHP’li Oran, konuyla ilgili TBMM’de yaptığı basın toplantısında kendisine ve partisine yönelik saldırıda bulunan yandaş medyayı çok sert ifadelerle eleştirdi. Daha önce her türlü hukukî ve idarî girişimde bulunduğunu anlatan Oran, Twitter’dan kendisine gelen resmî belgeyi de avukatı aracılığıyla mahkemeye sunacağını kaydetti. Savcının açtığı soruşturmada tek kanıtın gazete kupürleri olduğunu hatırlatan Oran, kendisine ve partisine kumpas kuranların yargı önünde hesap vereceklerini söyledi. Şöyle konuştu: “Bu kepazelikle ilgili çok ağır konuşmak geçiyor içimden. Sabırlı olmaya, metanetli olmaya gayret ediyorum. Bunu yapanlar, bunu kurgulayanlar, alet olanlar; sizler insan değilsiniz, sizler işadamı değilsiniz, gazeteci değilsiniz. Siz suç işliyorsunuz, siz bir çetesiniz, siz bir terör örgütüsünüz, siz bir suç örgütüsünüz, siz kumpasçısınız, siz psikolojik harekatçısınız, siz tetikçisiniz ve siz müfterisiniz. Aslında yapmış olduğunuz şey, anayasal düzene, parlamenter sisteme, hukuk devletine ve hukuk düzenine karşı bir darbedir bu. Yani diyorsunuz ki ‘hukukun hükmü olmayacak, üstünlerin hukuku olacak. Muhalefet konuşmayacak, ses çıkarmayacak, yolsuzluklara sessiz olacak, haksızlıklara sessiz olacak’, bunu istiyorsunuz.”

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2015, 03:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209