Soner Özimer Yeniden Başkan

CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer yapılan kongrede yeniden ilçe başkanlığına seçilerek güven tazeledi.

 İki adayın yarıştığı Chp Fatih Olağan Kongresinde eski başkan Soner Özimer 370 delegenin oy kullandığı seçimde 249 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Cumhuriyet Halk Partililerin yogun ilgi gösterdiği kongrede daha önce Eminönü ilçesinde iki dönem CHP İlçe Başkanlığı yapan Mehmet Ali İyimaya ile Ftaih Belediyesi Meclis Üyesi ve Fatih CHP ilçe başkanı Soner Özimer yarıştılar.

Kongrede  Divan Başkanlığını CHP Parti Meclis üyesi Avukat Sevda ERDAN KILIÇ, Katip Üyelikleri Tuğba AYDIN ve Gizem Medine KÜÇÜK gerçekleştirildiği.

Divan başkanı Sevda Kılıç’ınaçılış konuşması ardından Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile gündeme geçildi. Kılıç yapmış olduğu kısa konuşmasında ‘’ iki adayın yarıştığı coşku bir kalablığın olduğu kongremizin her iki adayımız açısından da hayırlı geçmesini temeni ediyorum, kim kazanırsa kazansın, kaybedenin olmayacağı bir kongre olacağını ve her iki adaya da başarılar diliyorum dedi. Kılıç ayrıca Genel Başkanımız sayn Kemal Kılıçtaroğlu’nun sizlere selamını getirdim’’ dedi.

Daha  sonra gündemi okudu ve gündeme geçildi. Daha sonra İlçe sekreteri Gökhan Günce 17 Sayfa tutan Faaliyet raporunu okudu. Faaliyet raporu hakkında  üyeler söz aldı ve 5 üye faaliyet raporu lehinde ve aleyhinde konuşmalr yaptı. Konuşmalardan sonra Faaliyet raporu üyelerin ibrasına sunuldu ve Faaliyet raporu ibra edildi.

Daha sonra Divan başkanı Sevda Kılıç’ın teklifi ile kura ie iki aday konuşma sırasını belirledi ve ilk konuşmayı Mehmet Ali İyimaya kura ile kazandı.

Mehmet Ali İyimaya konuşmasını gerçekleştirdi. İyimaya kucaklayıcı ve kapsayıcı  bir konuşma ile kazanırsak partideki tüm küskünlüklere son vereceklerini CHP’sini herkesin barış ve demokrasi içinde siyasetin yapılabildiği bir yönetim tarzı ile yöneteceğiz dedi.

SEÇİM ÖNCESİ SON KONUŞMALARDA

Mehmet Ali İyimaya özetle : “ Ülkemiz yalnızlaşma ve kutuplaşmanın getirdiği derin bir mutsuzluk içerisinde gelecek kaygısı taşıyan bir ülkeye dönüştürülmüştür.

Laik Demokrat Sosyal Hukuk Devleti sadece Anayasa’da birkaç kelimeden ibarettir.

Bütün bu ahval ve şerait içinde dahi bu ülkenin aydın insanları CHP’liler umutlarını henüz kaybetmediler.

Bu yurdun hayalini kurduğumuz ülke olabilmek işte bu umuda bağlıdır.

Biliyoruz ki seçim kaybettiğimizde değil geleceğe dair umutlarımızı ideallerimizi hayallerimizi kaybettiğimizde ülkemizi de kaybetmiş olacağız.

Sayın Genel Başkanımızın Hak Hukuk Adalet kavramını hepimiz biliyoruz. Azimle 450 km yürüyerek Türkiye’nin adaletsizliğine mesaj vermiştir.

Özlenen bu Adalet anlayışını sergileyeceğiz. Birlikte üreteceğiz birlikte yöneteceğiz. Birbirimizi ötekileştirmeden karalamadan asla dargın ve küskün olmamalıyız.

Kitle örgütlerinin arasından çıktım geldim. Mahalleyi sokağı iyi bilirim. Sözde değil özde devrimciyim. Eskimedim asla eskimeyeceğim.

Sosyal Medya üzerinden Akp'li Amcamı bahane edenler, İmada bulundular,  Ben Ak Partili değilim, Ben CHP’liyim.

Ben kimim ? CHP’nin her alanında çalışmış bir arkadaşınızım. Kendi tırnaklarımla geldim sokakta çalışarak geldim. Asla kimsenin sen şurada olacaksın dediği zamanlarda olmadım. CHP’ye sevdalı bir arkadaşınızım. 2019’da asla ve asla hiçbir yere aday değilim.”.

Bölünmüş, ayrıştırılmış, Güçsüzleştirilmiş örgütümüzü toparlayacağız, 2019 seçimlerini almamız zor değil, Birlik olursak, çalışırsak başaracağız. Dedi ve delegeler tarafından büyük alkış aldı.

SONER ÖZİMER; DEMOKRASİ VE BİRLİK MESAJI VERDİ

Daha sonra kürsüye çıkan mevcut  İlçe Başkanı  Soner Özimer yapmış olduğu konuşmada öncelikle  tüm örgüt üyelerimize, gençlik kollarımıza, kadın kollarımıza, yönetim kurulu üyesi yo arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve herkesi selam ve saygı ile selamlıyorum dedi. Özimer, onyedi sayfasını okuyabildiğimiz bir çoğunun burada dile getirilmediği faaliyetlerimizi gerçekleştirmemizde  bizlere emek veren tüm yönetim kurulu üyelerime ve mahalle başkanlarıma teşekkür ediyorum. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdı. Diyorum ki Belediye Başkanlığına 10 metre mesafede kongremizi yapıyoruz ve adım adım iktdara geliyoruz, 2019 da Fatih’te belediyeyi kazanacağız buna inanıyor ve bu azimle çalışıyoruz dedi. Özimer Belediyeyi kazanmak ve partimizi iktidara taşımak için sizlerden destek bekliyor ve birlikte başarmak için karar vermenizi istiyorum dei.  

Özimer, Sosyal medya paylaşımlarıdan rahatsız olduğunu, aile içi meseleleri sosyal medya üzerinden dile getirmek yerine partideher türlü platformlarda dile getirilmesi gerektiğini ve hiç kimse kimseyi ötekileştirmemesi gerektirdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından divan başkanı seçim için  başka liste olup olmayacağını sordu.  Verilen süre içinde iki adayın haricinde liste çıkartan olmadı ve mavi liste ile kırmızı listenin yarıştığı kongrede 370 delege oy kullandı. Kongre sonucunda 121 oy alan Mehmet Ali İyimaya’ya karşı 249 oy alan soner Özimer ve listesi yeniden yönetime seçildi.



SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2017, 18:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209