Şinasi Öktem; Yasalaştırılan faşizme kafa tutacağız

Şinasi Öktem; Yasalaştırılan faşizme kafa tutacağız

Şinasi Öktem; Yasalaştırılan faşizme kafa tutacağız
 CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Şinasi Öktem 29 Mart’ta gerçekleşecek ön seçimlere yönelik bir açıklama yaparak, “Yarın faşizmi  yasalaştıran iktidara demokrasi dersi vereceğiz” dedi

Kendilerini mecliste temsil edecek milletvekillerini seçmek üzere gerçekleşecek ön seçimde sandık başına gidecek olan partililere seslenen Cumhuriyet Halk Partisi 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Şinasi Öktem, “29 Mart Pazar günü sevgisizliğe, hamlığa, herhangi bir yanlışa neden olmadan, şenlik havasında bir dayanışma gerçekleştireceğiz. Uzun yıllardır ötelenmiş bir hakkımızı kullanırken, İç Güvenlik Yasasıyla faşizmi yasalaştıran bu iktidara da bir demokrasi dersi vereceğiz” diye konuştu.

Öktem, seçimlerden bir gün önce parti üyelerine yönelik yaptığı açıklamada şunları söyledi; Yarın Mart’ın 29’u. Cumhuriyet Halk Partililer yarın sandık başında. 41 il, 45 seçim bölgesinde yaklaşık 760 bin üyemiz, hâkim gözetiminde yapılacak önseçimi gerçekleştirecek. İstanbul’da da, bizim bölgemizde yer alan “Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Esenler, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kâğıthane, Sarıyer, Sultangazi, Şişli ve Zeytinburnu” ilçelerinde 63 bin partilimiz oy kullanacak.

Sevgili partili arkadaşlarım, örgütlü olmak ortak düşünmek, ortak karar vermek, ortak davranmak, ortak eylem yapmaktır. Yarın ideoloji diyecek, örgüt diyecek, kadro diyeceğiz. Partimizin yetiştirdiği evlatlarını sahiplenecek, kendimizden olana coşkuyla sahip çıkacağız. İlk gençliğinden bugüne partili mücadele veren, hiçbir koşulda, hiçbir çıkar uğruna partisine sırtını dönmeyen bir arkadaşınız olarak bu coşkuyu paylaşmanın onuruyla doluyum. 29 Mart Pazar günü sevgisizliğe, hamlığa, herhangi bir yanlışa neden olmadan, şenlik havasında bir dayanışma gerçekleştireceğiz. Uzun yıllardır ötelenmiş bir hakkımızı kullanırken, İç Güvenlik Yasasıyla faşizmi yasalaştıran bu iktidara da bir demokrasi dersi vereceğiz.

Küresel düzeneği paramparça edebilecek kadar kurumlaşmış, dinselleştirilen bir siyasetin elinde oyuncak olamayacak kadar güçlü bir ülke olduğumuzu göstereceğiz. Nasıl olacak bu diye soru soruyor bir arkadaşım. Evet yapılabilir. Sadece bir örnek vereyim, bakın Latin Amerika’ya. Emperyalizmin yüzbinlerce insanın canına kıydığı, soyup soğana çevirdiği birçok ülke bugün kendi ayakları üstünde duruyor ve bizim iktidarımızı da teslim almış olan bir küresel sisteme kafa tutuyor. Chavez ve Morales örneklerini sizlere hatırlatmak isterim.




SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2015, 18:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209