Şinasi Öktem; Çanakkale Zaferimiz Kutlu Olsun

CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Şinasi Öktem: Türkiye Cumhuriyetini “anonim şirket”e çevirmek isteyenler, tarihi bir daha okusunlar!

Şinasi Öktem; Çanakkale Zaferimiz Kutlu Olsun
 CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Şinasi Öktem,  Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla yayınladığı yazılı mesajında  ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni yağlama hevesinde olanlar ancak Çanakkale Zaferi’ni unutanlar olabilir’ diyerek bu tarihi günde yazılan zaferin tüm ulusa kutlu olmasını diledi.

Öktem mesajında ayrıca şu ifadelere yer verdi; Almanya, Bulgaristan, Avusturya-Macaristan ve Osmanlı İmparatorluğu'yla, Fransa, İtalya, Çarlık Rusya'sı, İngiltere ve dominyonları bir dünya savaşının tarafları olarak tarih sahnesindedir. 3 Kasım 1914 – 18 Mart 1915 tarihleri arasında Çanakkale Boğazı, 25 Nisan 1915-8/9 Ocak 1916 tarihleri arasında Gelibolu, zaferle taçlanan deniz ve kara savaşlarına tanıklık eder. İngiliz-Fransız-Avustralya ve Yeni Zelandalı askerler Çanakkale'de dünyanın en kanlı, en acımasız savaşını başlatır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Size ben saldırıyı emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde, yerimizi başka kuvvetler ve komutanlar alabilir" komutuyla ölmeye koşar Mehmetler, dünyanın mazlum uluslarına örnek olan Kurtuluş Savaşımızın başlangıç destanını yazarlar.

1915’de Galatasaray Lisesi hiç mezun vermez. Kayseri Lisesi, İzmir Lisesi, Vefa Lisesi ve Çapa Erkek Öğretmen Okulu ile Sivas Lisesi, Edirne Lisesi, Kastamonu Abdurrahman Paşa Lisesi 1916- 1917’de cepheye gidenler nedeniyle hiç mezun vermez. Balıkesir Erkek Muallim Mektebi 1914-1918 yılları arasında yalnızca 2 mezun verir. Trabzon, Erzurum ve Konya Gazi liselerinde de durum bundan farksızdır. Osmanlı coğrafyasının her tarafından; Adana, Trabzon, Siirt, Bağdat, Halep, Edirne, Sana, Gazze’den, Bükreş, Saraybosna, Manastır’dan gelen 251 bin 309 şehit, Türk tarihini “Çanakkale Geçilemez” diyerek yeniden yazar.

Senegal, Fransız Guyanası, Korsika Adası ya da Marsilya’dan gelmiş Fransız askerleri ile İngiliz ordusunun Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, İskoçya, İrlanda ya da İngiltere-Manchester’dan Türk yurdunu işgale gelen binlerce asker, geçilemeyen Çanakkale topraklarında ebedi uykusuna geçer. Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyetini “anonim şirket”e çevirmek isteyenlere dönüp tarihlerini doğru okumalarını, Türkiye’yi babalarının çiftliği gibi işgale kalkışanların akıbetini hatırlamalarını öneririm. 

Devlete çöreklenmiş, aç gözleri bir türlü doymayan sahte milliyetçiler, sahte dinciler ve yandaş demokratların elinde yok olmakta olan Türkiye’yi yağmalamaya doymayanlara hak ettikleri dersi vereceğimizin inancıyla zaferimizi kutluyorum.


SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209