ŞEHİTLER GÜNÜNDE ŞEHİT AİLELERİNE ZİYARET

İlçe Başkanı Av. Bülent Yağmur, İlçe Başkan Yardımcısı Yusuf Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Canan Baran İzgi ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle bölgedeki şehit ailelerini ziyaret ettiler.

ŞEHİTLER GÜNÜNDE ŞEHİT AİLELERİNE ZİYARET

 250 binin üzerinde Türk askerinin şehit düştüğü 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nü şehit aileleri ile birlikte geçirmek istediklerini ifade eden AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Bülent Yağmur, “Şehit ailelerimizi unutmak, kendi kendimizi inkar anlamına gelir. Onların sorunlarını çözmek bizim en temel görevimizdir. Zaten AK Parti hükümeti döneminde şehit ailelerine yönelik ciddi çalışmalar yapılmıştır. Bu yapılan şehitliğin karşılığı kesinlikle olamaz. Çünkü bizim dinimizde şehitlik Peygamberlikten sonra en yüce makamdır. Bu memleket için şehit olanlar kalbimizin en müstesna köşesinde bulunurken, bu memleketi korurken gazi olanlar da bizim başımızın tacıdır” dedi.

“ÇANAKKALE RUHUNU HALA YAŞIYOR”

AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Bülent Yağmur, Türk toplumun inanç değerleri açısından şehitlik ve gazilik kavramının çok mukaddes olduğunu belirterek, “Eğer olaya maddeci bir bakış açısıyla bakmış olsaydık, bizi biz yapan değerleri tamamen silmemiz gerekirdi. Çanakkale Zaferi, Türk milletine büyük bir onur ve güven kazandırmıştır. Bu zafer aynı zamanda, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, harp sahasında bile düşmanından esirgemediği merhametini ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur. Çanakkale Savaşları, bir kahramanlık abidesi olmakla birlikte, savaşan ülke ve milletleri birbirine yakınlaştıran yönüyle de dünya tarihinde müstesna bir yere sahiptir. Milli mücadele ruhunun ilk meşalesi Çanakkale'de yakılmıştır. Bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz, emsalsiz özverileriyle, milletimizin değerlerinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca kanıtlamışlardır. Çanakkale ruhu hale hepimizin yüreğinde yaşamaktadır. Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyorum ki, yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır. Türk milleti şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir. Onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır” şeklinde konuştu.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209