Sarıgül, “Müteahhitlerin değil, halkın başkanı olacağım”

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Kartal’da düzenlenen seçim mitinginde Kadir Topbaş’a yüklendi.

Sarıgül, “Müteahhitlerin değil, halkın başkanı olacağım”
 Topbaş’ın seçim kampanyasında kullandığı “Daha yapacak çok işimiz var” sloganını eleştiren Sarıgül, “Senin yüzünden Gezi eylemlerinde 8 kişi hayatını kaybetti. Daha yapacak neyin kaldı?” diye sordu.

Mustafa Sarıgül, Kartal-Hürriyet Mahallesi’nde düzenlenen mitingte coşkulu bir kalabalığa hitap etti. Konuşmasında twitter yasağına tepki gösteren Sarıgül, Başbakan Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı hedef aldı.

Sarıgül konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Türkiye’yi yönetenler korkmaya başladılar. Bu yüzden sosyal medyayı yasakladılar. Ülkeyi yasaklarla yönetmeye çalışıyorlar. Ankara’daki istiyor ki; Türkiye İran gibi, Afganistan gibi olsun. Ancak biz buna izin vermeyeceğiz. 30 Mart seçimleri Türkiye’de bir dönem noktasıdır. Buradan yurttaşlarımıza sesleniyorum. Mevcut iktidarın yarattığı bu kin ve nefret dönemini bitirelim. 30 Mart’ta sandıkta büyük bir demokratik buluşmayı sağlayalım. Sayın Topbaş ‘Daha yapacak çok işimiz var” diyor. Ona soruyorum: Senin yüzünden Gezi eylemlerinde 8 yurttaşımız hayatını kaybetti. Daha yapacak hangi işin kaldı? Gezi Parkı’na dozerleri sen gönderdin, parktaki çadırları senin zabıtaların yaktı. Sen önce bunun hesabını ver. Bugüne kadar yapmadığın ne kaldı? Topkapı Sarayı’na residans mı yapacaksın? Kıyı şeridini bitirdiniz. Şimdi boğazı betonla doldurup imara mı açacaksın? Ayasofya’yı alışveriş merkezi mi yapacaksın? Etiler Polis Okulu arazisi yarım kaldı. Yoksa onu mu tamamlayacaksın? Sen önce yaptıklarının hesabını ver. İstanbul’un varlıklarını sattınız. Kenti betona boğdunuz. Daha ne yapacaksınız? 2B sorununu da çözmek istemiyorsunuz. Çünkü bu arazileri yandaş müteahhitlere vermek istiyorsunuz. O müteahhitlerin kim olduğunu biliyoruz. Biz müteahhitlerin değil, halkın başkanı olacağız”.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2014, 04:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209