Sarayın elektrik faturasının 'gecikme bedeli' 106 bin lira

Bir aylık elektrik fatura bedeli 1 milyon 140 bin TL olan Cumhurbaşkanlığı Sarayının 106 bin liralık da gecikme bedeli.

 Sarayın elektrik faturasının 'gecikme bedeli' 106 bin lira
 CHP Genel Sekreter Yardımcısı Ali Demirçalı, bir aylık elektrik fatura bedeli 1 milyon 140 bin TL olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın 106 bin liralık da gecikme bedeli olduğunu açıkladı. Demirçalı, "Sarayın elektriğini kesecek mert bir memur arıyorum. Vatandaşı bu beladan kurtarsın." dedi.

Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın aylık elektrik tüketim bedeliyle ilgili açıklama yaptı. Demirçalı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın elektrik faturasını ellerine ulaştığını belirterek, Ocak 2015 döneme ilişkin faturasını kamuoyu ile paylaştı. Konuyu TBMM’ye taşıyacağını belirten Demirçalı, faturanın ayrıntılarını paylaştı.

'SARAYIN ELEKTRİĞİNİ KESECEK MERT BİR MEMUR ARIYORUM'

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın 18 Aralık 2014 ve 21 Ocak 2015 tarihleri arasındaki elektrik faturası bedelinin 1 milyon 140 bin 567 TL olduğunu kaydeden Demirçalı, “Söz konusu dönemde 89 bin 262,053 kilovat elektrik tüketimi yapılmış. Enerji fonuna 8 bin, TRT’ye 16 bin TL’lik kesinti yapılmış. KDV matrahı 974 bin Katma Değer Vergisi ise 175 bin TL. Faturanın son ödeme tarihi ise 18.2.2015 olarak düzenlenmiş. Faturadaki en önemli detay ise önceki dönemden 106 bin 770 TL’lik borcun olması. Faturada bu borç ödenmez ise elektriğin kesileceği belirtiliyor. Söz konusu devreden borç Saray’ın borcuna sadık olmadığını gösteriyor ya da fatura o kadar kabarık ki ödenememiş. Sarayın elektriğini kesecek mert bir memur arıyorum. Vatandaşı bu beladan kurtarsın.” dedi.

Sadece elektrik faturası 1 milyon lirayı aşan bu yapının AK Parti zihniyetinin topluma bakış açısının da göstergesi olduğunu belirten Demirçalı, “Hükümet yetkililerinin maliyeti gizlemek, küçük göstermek için “Burası bir temsil makamıdır” yönündeki açıklamaları ise gülünçtür. Burası ancak savurganlığı, saltanat düşkünlüğünü, yüksek duvarlar arasındaki korkuyu temsil edebilir.” diye konuştu.

Konuyu TBMM’ye taşıyacağını ifade eden Ali Demirçalı, yanıtlanmasını istediği soruları şöyle sıraladı:

- Saray’ın elektrik faturasının yıllık maliyeti nedir?

- Dekorasyon, inşaat maliyeti, verilen yemeklerin bütçeye getirdiği yük ne kadardır?

- Bizim elimize ulaşan elektrik faturasındaki 106 bin liralık gecikme bedelinin nedeni nedir?"

CİHAN

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209