SARAYI ŞOK EDEN ANKET SONUCU!

Eğer MHP ile de ittifak gerçekleşirse, Ak Parti tek başına iktidar olamıyor. Saray'a sunulan anket sonuçlarına göre hangi parti yüzde kaç oranında oy alıyor? İşte Başbakan Davutoğlu'nu duman eden anket sonuçları..

SARAYI ŞOK EDEN ANKET SONUCU!
 AKP'ye yakın bir anket şirketinin araştırmasına göre, MHP-BBP ve SP ittifakı olması durumunda AKP tek başına iktidar olamıyor.


Taraf'ın haberine göre, 7 Haziran seçimlerini adeta “ölüm kalım savaşı” gibi gören AKP yönetimi, muhalefet partilerinin adaylarını, kampanyalarını ve ittifak çabalarını yakın markaja aldı.

Bu yönde yapılan çalışmaların birer örneği de, meydanlarda “ismini vermediği” bir parti için 400 milletvekili talebinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. AKP’ye yakınlığı ile bilinen iki anket şirketinin yaptığı araştırmaya göre, seçim için ittifak yapmaları hâlinde MHP, BBP ve SP’ye yüzde 23-24 düzeyinde oy gelecek. Bu öngörü doğru çıkarsa AKP, tek başına iktidar olamıyor.

TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMIYOR

Her iki şirket de son dönemde yaptığı anketlerde AKP’nin oyunu yüzde 45 ile yüzde 50 arasında gösterdi. Ancak bu şirketler, MHP tabanına yönelik yaptıkları anketlerde, AKP’nin tek başına iktidar olamayacağı sonucuna ulaştılar. Her iki şirketin anket sonuçları da birbirine yakın çıktı.

Bu 2 anket şirketlerinin yaptığı araştırmaya gore, MHP, BBP ve SP ittifakının oyu yüzde 23-24 seviyesinde seyrediyor.

HDP’nin de barajı geçmesi durumunda AKP tek başına iktidar olamıyor. Bu durum AKP’yi koalisyona mahkûm ediyor.

Anketlere göre:

MHP, BBP, SP’den oluşan ittifakın oyu yüzde 24, 

AKP’nin oyu yüzde 36-37, 

HDP’nin oyu da yüzde 9.5-10.1 arasında.

CHP’nin oy oranı ise yüzde 25-26düzeyinde bulunuyor.

//secimanketi.tv/2015-genel-secimleri/ANKETSONUCLAR2.jpg


MHP TABANINDAN YÜZDE 59 DESTEK

Ankette, MHP tabanının ittifaka nasıl baktığına yönelik eğilimler de araştırıldı.

Buna göre, MHP tabanı BBP ile ittifaka yüzde 59 oranında destek verirkenSP ile ittifa destek oranı ise yüzde 34’te kaldı. SP ile ittifaka verilen desteğin düşük kalmasında, SP’nin de AKP ile kardeş olduğuna yönelik inanış etkili oldu.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2015, 22:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209