Şahin: Yasaları değiştirmek de bizim işimiz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yasaları uygulamanın da işlemeyen yasaları değiştirmenin de kendilerinin işi olduğunu söyledi.

Şahin: Yasaları değiştirmek de bizim işimiz

Gaziantep'te ''kültür ve sanat adamları''yla Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Senato Salonu'nda bir araya gelen Şahin, kentin kültür ve tarihinin ön plana çıkarılması konusunda sunulan önerileri dinledi.

Önerilerin oluşturulacak bir heyet tarafından tek tek değerlendirileceğini ifade eden Bakan Şahin, ''Gaziantep'in 5 bin 600 yıllık geçmişiyle bölgesinde önemli bir kültür ve sanat şehri olduğunu biliyoruz. Bu tarihi mirasa sahip çıkmak ve bunun tanıtımını yapmak için herkesin bir plan içerisinde ciddi bir çalışma ortaya koyması lazım'' dedi.

Toplantıdaki önerilerin bir plan dahilinde hayata geçirilmesine çalışacaklarını belirten Şahin, şunları kaydetti:

''Bu konuda bir strateji ve hedef belirlememiz şart. Bunu da Gaziantep Üniversitemiz ile birlikte yapacağız. Gaziantep'ten gerek Türkiye'nin çeşitli illerine, gerekse de dünyanın çeşitli ülkelerine götürülen tarihi eserlerin tekrar kente getirilmesi için Vali Bey gerekli yazışmaları yapacak. Bu konuda bir çalışmayı daha önce Adana için yapmıştık. Bu tür çalışmalarla 5 tarihi eseri ilimize kazandırmıştık. Restorasyon işlemlerinin hızlanması konusunda ne gerekiyorsa yaparız. Bu konuda bir rapor hazırlanması lazım. Yasaları uygulamak bizim işimiz, ancak işlemeyen yasaları değiştirmek de bizim işimiz.''

-Diğer konuşmacılar-

Gaziantep Valisi Erdal Ata da kentte eğitim konusundaki yaşanan sıkıntılara değindi.

Bu konuda yaşanan sorunların önündeki engelleri ortadan kaldırmak için yeni okul ve derslikler yapılması konusunda çeşitli projeler üzerinde çalışma yürüttüklerini dile getiren Vali Ata, şöyle konuştu:

''Gaziantep'in isminin son zamanlarda ulusal gazetelerin 3. sayfalarında olaylarla anılması bizi rahatsız ediyor. Ancak bu olayların perde arkasında eğitimsizlik yatıyor. Bakın Gaziantep'te 93 bin hiç okuma-yazma bilmeyen insanımız var. 411 bin de okur yazarımız var. Bu tablo üzücü. Ben bütün bu sorunları eğitimle aşabileceğimize inanıyorum. 2023 yılında 30 milyar dolar ihracat hedefi bulunan bir kentin, eğitim sorununu da bir şekliyle çözmesi gerektiği görüşündeyim.''

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de, konuşmasında bir kaç gün önce Gaziantep'ten Zeugma Antik Kenti ile Yesemek Açık Hava Müzesi'nin ''UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Aday Listesi''ne girdiğini hatırlattı.

Tarihi 5 bin 600 yıl öncesine dayanan Gaziantep'in bölgesinde tarih ve kültür şehri olduğunu ifade eden Güzelbey, ''Geçmişine sahip çıkan bir kent olarak, bugüne kadar hep ticaret ve sanayimizle ön planda olduk. Ancak, bundan sonra kültür ve tarihi yönümüzle de ön plana çıkmak istiyoruz. Bu konuda belediye olarak biz üzerimize düşeni yaptığımız kanaatindeyim'' diye konuştu.

Bakan Şahin, toplantının ardından katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirip, GAÜN yerleşkesindeki seyir tepesindeki sosyal tesiste yemek yedi ve mahalli sanatçıların konserini dinledi.

Toplantıya GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir ile Zeynep Göğüş, Abdülkadir Evişen, Mehmet Ali Diyarbakırlıoğlu, Adil Dai, İhsan Güvenç, Mustafa Uğur, Mehmet Hengirmen ve İnal Aydınoğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda ''kültür ve sanat adamı'' katıldı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209