Sadullah Ergin kabul etti, Başbakan 'Montaj' dedi

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, internete düşen ses kaydındaki 'Alevi hakim' sözünü kabul ederken Başbakan Erdoğan 'Montaj' dedi.

Sadullah Ergin kabul etti, Başbakan 'Montaj' dedi
 Başbakan Erdoğan, internete düşen ve yargıya müdahale ettiği yorumlarına neden olan ses kayıtlarındaki Alevi hakimlerle ilgili bölümün montaj olduğunu iddia etti. Ancak Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin konuk olduğu programda ses kaydındaki 'Alevi hakim' ifadesini kabul etti.

"RENCİDE ETMEK MAKSADIYLA SÖYLEMEDİM"

CNN Türk ekranlarında yayınlanan 'Aykırı Sorular' programında Enver Aysever'in sorularını yanıtlayan Eski Adalet Bakanı ve Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin "Bu davanın ilk derece mahkemesinde görülmesi esnasında sayın Başbakan'a dosya üzerinde oynanacağı duyumları, şikayetleri gelmiştir. İlk derece mahkemesi beraat kararı vermiş, karar Yargıtay'da bozulmuş, ilk derece mahkemesi yeniden beraat kararı vermiş. Başbakan da bunu soruyor. O hakimin Alevi olduğuna dair orada ağzımdan çıkan kelimeler, benim gün içinde kullandığım, her gün kullandığım kelimeler. Rencide etmek maksadıyla söylemediğimi ifade ettim. Her gün kullandığım bir ifadedir bu. Alevi arkadaşları incitecek bir amacımız bulunmuyor" diyerek ses kayıtlarındaki "Alevi Hakim" lafını ise olumsuz anlamda kullanmadığını söyledi.

BAŞBAKAN 'MONTAJ' DEDİ

Akşam geç saatlerde Atv ve A Haber ortak yayınına çıkan ve Sadullah Ergin'in açıklamalarından haberi olmadığı gözlemlenen Başbakan Erdoğan ise "Alevi Hakim" sözünün montaj olduğunu söyleyerek "Oradaki vatandaşları kışkırtma amaçlı" dedi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2014, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209