Sadet İl Başkanı Aydın ''Holokost, sözde Ermeni soykırımı için tuzak''

Hükümet garibanın parasına göz dikti Holokost, sözde Ermeni soykırımı için tuzak

Sadet İl Başkanı Aydın ''Holokost, sözde Ermeni soykırımı için tuzak''
Hükümet garibanın parasına göz dikti
Holokost, sözde Ermeni soykırımı için tuzak


Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, hükümetin iyice borç sarmalına girdiğini ve bundan çıkmak için artık dar gelirli vatandaşların ufak birikimlerine göz diktiğini söyledi. Konut almak için beş yıl süreyle bankalara para yatıran vatandaşlara yüzde 15 yardım sözü verilmesinin hükümetin sıcak paraya olan ihtiyaçtan kaynaklandığını söyleyen Aydın, Ankara’da bu yıl ilk kez kutlanan Holokost Anma Günü’nü de “yarın Türkiye sözde Ermeni soykırımını tanımaya zorlanacak, bunun önü açılıyor” diye eleştirdi.

BİROL AYDIN’IN AÇIKMASI

Borcu borçla döndürmeye çalışan hükümet üretime dayanmayan yatırımları nedeniyle iyice köşeye sıkışmıştır. Sıcak para temini için bedelli askerlik uygulamasından sonra şimdi de dar gelirli vatandaşların küçük birikimlerine göz dikilmiştir. Ev sahibi olma hayali kuran dar gelirli vatandaşlarımız, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun “konut için bankalarda beş yıl para biriktirene yüzde 15 devlet yardımı” açıklaması ile adeta faiz girdabına itilmektedir. Bu her ne kadar ev sahibi hayali kuran insanlarımız için cazip gözükse de aslında faiz lobisinin bir tuzağıdır. İnsanlarımız küçük birikimlerini beş yıl süreyle bankalara yani faize yatırmaları teşvik ediliyor. Beş yıl sonunda da devlet bankada tutulan paraya yüzde 15 destek verecek. Peki, beş yıl boyunca bankalara yatırılan bu paraları kim ve ne adına kullanacak? Bu şüphesiz ki hükümetin sıcak para temini için bulduğu palyatif bir çözümdür ve daha da kötüsü faiz lobisinin ülkemizde ne denli etkin olduğunun en bariz göstergesidir. Hükümet faiz lobisinin yönlendirmeleriyle yol almaktadır.
Yapılması gereken paranın bankalara yani havadan para kazanan faiz lobisine aktarılması değil, küçük birikimlerin yatırıma dönüştürülmesidir. Eğer gerçekten vatandaşın küçük birikimleri sağlıklı bir şekilde değerlendirilmek isteniyorsa bu istihdama dönük yatırımlarla ancak mümkündür. Küçük küçük birikimlerin yatırıma dönüşmesi beş sonunda devletin vereceği yüzde 15 desteğe bile gerek bırakmaksızın konut edinme sorununun yanı sıra birçok derde de deva olur. Hükümet bu şekilde günü kurtarma politikalarında derhal vaz geçmeli ve yarınları planlamalıdır. Tüketime dönük projeler ülkemizi bir girdaba sürüklemekten başka işe yaramaz.


BUGÜN HOLOKOST YARIN ERMENİ SOYKIRIMI

Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanlığı döneminde İsrail’e “One minute” diyerek toplumun ekseriyetinin takdirini kazandı. Ancak gerçek şu ki one minute rağmen ticari ilişkilere hız kesmeden devam ederek İsrail’e her türlü kolaylık sağlanırken Filistin’e vize zorluğu çıkarılmaktadır. Hükümet meydanlarda Filistin’in yanında olduğunu haykırırken uygulamalarıyla İsrail’in yanında yer aldığını gösteriyor.

Türkiye’nin ilk kez bu yıl, “Uluslararası Holokost Anma Günü” törenine katılım göstermesi ise dış politika vizyonsuzluğunun açık göstergesidir. Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun “Holokost sırasında yaşamını yitiren milyonlarca masum insanın acısını paylaşıyoruz. Hayatını kaybeden milyonları saygıyla anıyorum” demesi nisan ayında Türkiye’nin büyük bir sürprizle karşılaşabileceğini açık davetidir. Biz şüphesiz ki hiçbir milletin zulme uğramasına, soykırıma tabi tutulmasına taraftar değiliz ve buna şiddetle karşıyız. Ancak dış politika bir vizyon işidir. Eğer siz daha önce hiç yapmadığınız bir şeyi bugün yapar, Yahudi soykırımından bahseder ve bu acıyı paylaşırsanız, yarın size sözde Ermeni soykırımı hatırlatılır ve “gereğini yap” diye dayatılır.

AK PARTİ NE YAPARSA…
Yaşananlar ve açıklamalar gösteriyor ki “bizim çocuk kardeşlerimiz” eliyle ülkemiz dizayn edilmeye devam ediyor. İşte buna artık dur demek için Saadet Partisi’nin mecliste mutlaka yer alması gerekiyor.
13 yıldır AK Parti’yi koşulsuz şartsız destekleyen kardeşlerimize bir kez daha uyarı vazifemizi yapıyor ve soruyoruz, “AK Parti ne yaparsa desteklemekten vaz geçersiniz?”



SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2015, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209