SAADET'TEN BÜYÜK ÇAY MİTİNGİ

Saadet Partisinin 20 Mayıs Çarşamba günü saat 17.00'de Cumhuriyet Meydanında düzenleyeceği Büyük Çay Mitingi ile ilgili medyaya kahvaltılı verdi.

SAADET'TEN BÜYÜK ÇAY MİTİNGİ
HABERİN GALERİSİ
Rize Büyük Çay Mitingi

Rize Büyük Çay Mitingi

Medya ile Kahvaltılı istişare toplantısına;  Saadet Partisi Rize il Başkanı Hasan Uzun BBP Partisi Rize İl başkanı Muhammed Faruk Çavuşoğlu, Rize Milletvekili adayları Salih Uzun, Ömer Faruk Balcı, Şaban Ali Dilsiz, Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Özdemir, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi İl Yönetim Kurulu üyeleri, Büyük Çay Mitingi değerlendirilerek çalışmalar hakkında basına bilgi verdiler.

Yerel basının büyük ilgi  gösterdiği kahvaltılı istişare toplantısına; (AA) Anadolu Ajansı temsilciliği, TRT Rize temsilciliği, Fırtına Gazetesi Genel yayın Yönetmenleri ve Muhabirleri, 53 Haber Merkezi, Umut Gazetesi, Sivil Haber Gazetesi, Nabız Gazetesi Genel yayın yönetmenleri ve muhabirler katıldılar.

Programda Saadet Partisi Rize İl Başkanı Hasan Uzun yapmış olduğu açıklamda; 'Bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ederek başlamak istiyorum. Yarın 20 Mayıs Çarşamba Milli İttifakın Rizemiz'de gerçekleştireceği miting ile bir ilki gerçekleştireceğiz,'' dedi. uzun,  SAADET'İN BÜYÜK ÇAY MİTİNGİNE İki siyasi partimizin liderleri bir arada katılarak Başbakanın, Cumhurbaşkanının Rizemizde mitin yapmalarına rağmen açıklayamadıkları Çay Taban fiyatını MİLLİ İTTİFAK'IN Liderleri açıklayacaklar ve bu da Rizemiz'de bir ilk olacaktır'' dedi.

Hasan Uzun; ''Milli İttifak olarak açıklaycağımız Çay Taban Fiyatı 8 Hazirandan sonra inşallah Milli İttifakın İktidarından sonra uygulamaya konulacaktır''dedi. Uzun, Rizemizin siz değerli basın mensuplarına programa katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, Büyük Çay Mitingimize hepinizi davet ediyorum' dedi.

Daha sonra BBP Partisi Rize İl Başkanı Faruk Muhammed Çavuşoğlu yapmış olduğu kısa konşmasında ''Milli İttifak Türkiyemiz'de olduğu gibi Rizemizde de tek alternatiftir. Milli İttifak olarak çayın sorunlarını gündeme taşıyoruz. Muhalefet olarakta nasıl hizmet edilebileceğinin en güzel  örneklerini gösteriyoruz. Halkımızın barışı ve kardeşliği için, ekonomik kalkınması için nasıl çalışılması gerektiğini bir araya gelerek tüm halkımzıa gösteriyor inşallah Milli İttifakın İktidarında uygulamalı olarak göstereceğiz'' dedi.

Toplantıya Katılan Rize Milletveki adayları adına birinci sıra Milletvekili adayı Salih Uzun yapmış olduğu açıklmada; bugün 19 Mayı Gençlik ve Spor Bayramı. Gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum. Rizemiz başbakanlar yetiştirmiş bir şehirdir. Rizemizde siyaset yapan Milletvekilleri Rizemizin sorunları ile ne kadar hemhal olmuş, Rizemizin dertleri ile ne kadar dertlenmişlerdir. Bu  kardeşiniz ve diğer adaylarımız Rize'de yaşayıp geçimlerini çay ile kazanan, çay bahçesine girip çay toplayan, sırtında çay taşıyan Rize'nin evlatları aday kardeşlerinizdir. Rizeli'nin sorununu, Çayın sorununu en iyi bizler biliyoruz ve bu sorunları da Allah'ın izniyle bizler çözeceğiz'' dedi. Saadet Partisi Rize birinci sıra Milletvekili adayı Salih Uzun ''ÇAYKUR Mayıs ayı çay sezonu için 400 Kg olarak açıklamış olduğu kotayı sadece seçim yatırımı için birinci çayda değil, ikinci ve üçünsü sürgün çayda da 400-450 Kg olarak açıklamasını ve uygulanmasını bekliyoruz'' dedi. Uzun, ''geçen hafta Cuhurbaşkanımız Rize'de miting düzenledi Erdoğan yapmış olduğu konuşmada çayı destekleme prim fiyatını 7 kat arttırdıklarını açıklamış çay üreticisinin yanında olduklarını söylemişti. Bu açıklamalr gerçeği yansıtmamaktadır. Sayın Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor Desteklenme söylendiği gibi 7 kat arttırılmamış tam aksine Çay Destekleme Prim Fiyatı dört yıldır 12 Kuruşta kalmıştır ve artmamıştır.

Biz, Milli Görüş olarak geçmişte Merhum Prof.Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın Başbakanlığında Çaya verdiğimiz % 100'ün üzerindeki fiyatla çay üreticisinin ve hemşerilerimizin yanında olduğumzu kanıtlamıştık. Bugün de Milli İttifak olarak; çaya sahip çıkacağızı ve çay  üreticisinin yanında olacağımızı bir kez daha göstereceğiz' dedi. Salih Uzun 20 Mayıs Çarşamba günü Cumhuriyet Meydanında gerçekleştireceğimiz Büyük Çay Mitinginde, Çayın taban fiyatının açıklanmasının yanında, Çay ile ilgili, Rizemiz ile ilgili  büyük projelerimizi açıklayacağız. Hepinizi bu  mitingimize davet ediyor katılımlarınızdan dolayı tüm medya mensubu kardeşlerime teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum'' dedi.




SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2015, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209