Saadet’ten 10 maddelik Mısır bildirisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, başkanlığında olağanüstü toplanan Saadet Partisi Başkanlık Divanı Mısır’da yaşananlara ilişkin bir bildiri yayınladı.

Saadet’ten 10 maddelik Mısır bildirisi
 Saadet Partisi Başkanlık Divanı, MISIR’DA YAŞANAN KATLİAMI DEĞERLENDİRMEK ÜZERE OLAĞANÜSTÜ OLARAK TOPLANDI...

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, başkanlığında olağanüstü toplanan Saadet Partisi Başkanlık Divanı Mısır’da yaşananlara ilişkin bir bildiri yayınladı. Yayınlanan 10 Maddelik Bildiri’de katliam kınanırken, İslam ülkelerine de çağrı da bulunuldu…

İşte Saadet Partisi’in Yayınladığı O Bildiri


* Mısır’da darbe yönetiminin bugün (14.08.2013) sabah saatlerinde başlatmış olduğu katliamı, Saadet Partisi olarak şiddetle kınıyoruz.

* Başta İslam dünyası olmak üzere bütün dünya kamuoyunu bu hukuk dışı darbeci yönetime, yapılan insan hakları ihlallerine ve katliamlara seyirci kalmamaya davet ediyoruz.

* Askeri darbe ile meşru Cumhurbaşkanı’nın görevinden uzaklaştırılmasına tepki gösteren Mısır halkı şu ana kadar şiddete başvurmamış ve silah kullanmamıştır. Bu durumu takdirle karşılıyoruz.

* Silahsız Mısır halkını katletmekten çekinmeyen Mısır ordusunun bu davranışları ile kime ve neye hizmet ettiklerini anlamakta güçlük çekiyoruz.

* Kendi halkına karşı ateşli silahlarla müdahale eden Mısır ordusunun bu davranışlarının ne hukuk, ne demokrasi ve ne de insan hakları ile bağdaşmadığını hatırlatarak, bu tutuma hemen son vermesini talep ediyoruz.

* İslam İşbirliği Örgütü, Mısır’da meşruiyete dönülme ve katliamların durdurulması konusunda aktive edilmelidir.

* İkinci Dünya Savaşı sonrasında çıkan kriz ve siyasi anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözülebilmesi amacı ile kurulmuş olan Birleşmiş Milletler Teşkilatı etkin tedbirler almak için derhal harekete geçmelidir.

* Darbeci Mısır yönetimine bazı ülkeler tarafından verilen her türlü maddi ve siyasi destek, bu katliamları körüklediği dikkate alınarak, derhal durdurulmalıdır.

* Böylece gayrimeşru idarenin Mısır’ın başından uzaklaştırılması en kısa zamanda sağlanmalıdır.

* Mısır’daki gayri meşru darbeci yönetim işbaşında kaldığı sürece, demokrasiye ve hukuka gerçekten bağlı olan ülkeler Mısır’la olan diplomatik ilişkilerini askıya almalıdır.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209