Saadet Partisi'nden TL'nin yeni simgesine eleştiri...

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, geçtiğimiz hafta kamuoyuna tanıtılan TL'nin yeni simgesi ile ilgili eleştirilerde bulundu.

Saadet Partisi'nden TL'nin yeni simgesine eleştiri...
 Yalman, simgenin başka ülkelerin para birimlerine benzetilmesini eleştirerek, bunun bir AB sevdası sonucu ortaya çıktığını söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, TL'nin yeni simgesi ile ilgili eleştiriler de bulundu. Yalman, "Hristyanlığı çağrıştıracak bir simgenin dışında başka bir işaret düşünülemez miydi? Acaba AB ile ilgili bir gönderme mi var. Eğer varsa bu bizim hem tarihimize hem kültürümüze hem de inancımıza ciddi bir saygısızlık. Hiç tereddüt etmeden hükümetin bu amblemi değiştirmesi lazım" dedi.

"AB'nin duygularını, düşüncelerin ya da inançlarını dikkate alarak yapılan bir simgenin bizim tarihimiz ve inancımızla bağdaşması mümkün değildir" diyen Yalman bunu saygısızlık olarak niteledi. Yalman, "Haç işaretini ifade edecek veya ima edecek bir amblemin olması şart mıydı?" diye sordu.

Yalman, amblemin Ermenistan para birimine benzemesini de eleştirerek "Bu amblemi kabul edenler Ermenistan para biriminin amblemini bilmiyorlar mıydı? AB ülkelerinde de buna benzer çok para birimi simgesi var. Bir yarışma düzenlenmiş ve bir sürü işaretler ortaya konulmuş ama düzenlenen yarışmada öne çıkan simgelerin çoğu da aynı şeyler var. Ben bunu anlayamıyorum. Bunda kesinlikle AB sevdasının ve aşkının tesiri olduğu kanaatindeyim. Eğer böyle bir anlayış ile yapıldıysa yani çok yazık demekten başka bir şey bulamıyorum" diye eleştirdi.

Türkiye'yi anlatacak çok daha farklı amblemlerin tasarlanabileceğini de kaydeden Yalman, "Kültürümüzü, tarihimizi yansıtan bir işaret bulunabilirdi. Bunu uluslar arası kamuoyuna arz etmeden önce hükümetin yeniden gözden geçirmesi lazım" dedi.

Yalman, Türkiye'nin AB Parlamenter Konseyi Başkanı AK Partili Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun yılbaşı için gönderdiği tebrik kartında da buna benzer simgelerin olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti: "Sayın Mevlüt Çavuşoğlu da yılbaşı tebriği bastırmıştı. Bu tebrikte hem satanistlerin, masonların hem de Hristyanların simgeleri vardı. Bu simgeleri tebrik kartına koymuştu. Bu ne bayağı bir özenti. Hükümet veya milletvekilleri bu AB özentisi uğruna yaptıkları şeyler, yenilir yutulur cinsten değil. İnsanın bu kadar tarihi değerlerine uzak olması şaşırtıcı. Hem bu yılbaşı tebriği hem de yeni para birimi simgesi çok düşündürücü ve gerçekten milletimiz, tarihimiz adına üzüntü verici, hayret verici"

//milligazete.com.tr/haber/hac-i-ifade-edecek-bir-amblem-sart-mi-231919.htm 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209