Saadet Partisi'nden iktidara çağrı:Kuşatıcı olun

SAADET Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, Başbakan Erdoğanın kabinede yaptığı değişikliklere ilişkin bir açıklama yaptı.

Saadet Partisi'nden iktidara çağrı:Kuşatıcı olun
 SAADET Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, Başbakan Erdoğan’ın kabinede yaptığı değişikliklere ilişkin bir açıklama yaptı. Aydın, “Hükümet’in kabine değişikliğine değil, zihniyet değişikliğine ihtiyacı var. Bir siyasi partiden, hem de iktidar olan bir siyasi partiden günlük çıkışlar değil, kuşatıcı ve belirsizlikleri aydınlatıcı adımlar beklenir. Son on yılın tecrübesi göstermiştir ki, halkın beklentilerinin karşılanması kutuplaşma ile olmaz. Beklentiler karşılanmadığında bunu dışarıya, dış mihraklara bağlayarak sıyrılmak da çare değil” dedi.

Aydın, açıklamasında hükümetin sürekli bir revizyona ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, “Hükümet sürekli revizyona gidiyor. Yapılan revizyonlar ise, politikaların revizyonunu şeklinde gerçekleşmiyor. Yaşanan sorunlar, hükümetin kabineyi değil, politikalarını gözden geçirmesini işaret ediyor. Halkımızın beklentilerine cevap verme noktasında günü kurtaran değil, geleceği şekillendiren politikalar gerekiyor. Yeni kabine yeni bir dönemi başlatacaksa bu politikaların değişmesiyle gerçekleşebilir” dedi. 

“Kuşatıcı ve belirsizlikleri aydınlatıcı adımlar beklenir”

“Son on yılın tecrübesi göstermiştir ki, halkın beklentilerinin karşılanması kutuplaşma ile olmaz. Beklentiler karşılanmadığında bunu dışarıya, dış mihraklara bağlayarak sıyrılmak da çare değil. Devleti yöneten bir parti, kuşatıcı olmak zorundadır” diyen Aydın, son dönemdeki operasyona da değindi. Aydın, “17 Aralık operasyonu ile siyasi bir partinin kuşatıcı olmasının önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Bir siyasi partiden, hem de iktidar olan bir siyasi partiden günlük çıkışlar değil, kuşatıcı ve belirsizlikleri aydınlatıcı adımlar beklenir” açıklamasını yaptı.

 Geleceği Şekillendirecek Siyasetçilere İhtiyaç Var

Aydın, açıklamasının devamında ise şunları kaydetti: “Bu önemli nokta dikkatle takip edildiğinde siyaset belirlemek ve vizyon oluşturmak kolaylaşacaktır. Aksi taktirde değil 2023’den dem vurmak, 2014 yılını bile net göremeyiz. On yıldır iş başında olan bir iktidar, suçu bir gruba veya bir yaklaşıma atamaz. Ya çözmek ya da çözecek hukuki ortamı desteklemekle yükümlüdür. Açıklanan yeni kabinenin yeni politikalar geliştirmek zorunda olduğu aşikârdır. Yeni politika belirleyemeyen bir kabine sadece yeni bir maske olacak ve yeni operasyonlara maalesef kapı aralayacaktır. Halbuki ülkemizin yeni maskelere değil, geleceği şekillendirecek siyasetçilere ihtiyacı vardır”


 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209