Saadet Partisi İstanbul Halkıyla Kucaklaşıyor.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığının başlattığı ‘Halkla Kucaklaşma’ programının ilki Fatih İlçesinde yapıldı.

 Milli Görüş düşüncesinin toplumun tüm kesimlerinde doğru bir şekilde anlaşılmasına vesile olması ve Saadet Partisi iktidarında yapılacak hizmetlerin müjdesinin verilmesi için İstanbul İl Başkanlığı’nın başlattığı Halkla Kucaklaşma programının ilki, Genel Başkan danışmanı Lütfi Kibiroğlu, İl Başkanı Selman Esmerer, Fatih İlçe Başkanı Muzaffer Serenli, il ve ilçe başkan yardımcılarının katılımıyla gerçekleşti.

İlk program Fatih muhtarlarıyla yapılan kahvaltılı toplantıyla başladı. Fatih muhtarlarının büyük ilgi gösterdiği toplantıda, muhtarların sıkıntıları ve yerel sorunlarla ilgili görüşleri dinlendi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in kısa bir süre önce Fatih’in 500 bin olan nüfusunun belediye tarafından zamana yayılarak 100 bine indireceğini açıklaması üzerine bu çalışmanın Fatihliler ve ülkemiz açısından tehlikeleri ve Belediyenin yürüttüğü kentsel dönüşüm projelerindeki halkı mağdur eden uygulamaları toplantıda konuşulan ana konular arasında yer aldı.

Saadet heyeti daha sonra Fatih Müftüsü Emrullah Üzüm’ü makamında ziyaret etti. Kısa bir süre önce göreve başlayan Üzüm, ana hedeflerinin camileri sadece namaz kılınan bir mekân olmaktan çıkarıp, pek çok sosyal faaliyetin yapılabildiği adeta bir kültür merkezi haline getirmek olduğunu söyledi. Toplumun din bilgisinin artmasının suç oranlarının azalmasına ve daha huzurlu bir toplumsal hayatın yaşanmasına vesile olacağını ifade eden Fatih Müftüsü bu konuda eğitimcilerin, pedagogların ve uzmanların katıldığı halka yönelik konferanslar düzenlediklerini söyledi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer de Fatih’te kız İmam Hatip Okulu olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu belirterek bu eksikliğin giderilmesi için kendisinden ilgi ve destek beklediklerini söyledi.  Müftülükten sonra Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş’ı da makamında ziyaret eden Saadet heyeti Fatih’in sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Sadettin Tantan: “ Bu ülkenin geleceği için Milli hassasiyeti olan insanlar bir araya gelmelidir”

Programın öğleden sonraki bölümünde Eski içişleri bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan ziyaret edildi.

Son derece samimi bir havada gerçekleşen ziyarette Tantan,  çarpıcı açıklamalarda bulundu. Necmettin Erbakan’ı rahmetle anan Tantan, onu bu ülkenin anlamadığını, 28 Şubat’ın gerçek nedeninin hocanın kurduğu havuz sistemi olduğunu söyledi. Bakanlığı döneminde kendisinin de kara parayı denetlemek ve bağlantılarını ortaya çıkarmak için çalışmalar yaptığını söyleyen sadettin Tattan, fincancı katırlarının rahatsız olduğunu söyledi. Çok az parti ve derneğin Türkiye’nin hayrı için çalıştığının altını çizen Tantan, ülkenin geleceğinin aydınlık olması için bu vatanı ve milleti seven kadrolardın birlikte çalışmasının zaruri olduğunu söyledi. Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Lütfi Kibiroğlu ise Erbakan’ın başbakanlığı sürse idi bu ülkenin şu anda madden ve manen kalkınmasını büyük ölçüde tamamlamış, dünyanın süper güçlerinden biri haline gelmiş olacağını belirterek bunun engellendiğini söyledi.  Milli Görüşçülerin iktidarı sürseydi ABD’nin başını çektiği emperyalist güçler dünya hâkimiyetini sürdürmek için elini kolunu sallaya sallaya Afganistan, Irak ve Pakistan gibi ülkelerde operasyonlar yapamayacağını söyleyen Kibiroğlu, Türkiye’nin de adım adım savaşa sürüklendiğini belirterek, emperyal güçlerinin planlarını bilen ve ona göre önlem alacak olan basiretli kadroların işbaşına gelmesi gerektiğinin altını çizdi.

Program çerçevesinde Fatihteki sivil toplum kuruluşlarından Ensar Vakfı,  Safa Vakfı, Fetih Yurdu Ve İHH İnsani yardım Vakfı’nı ziyaret eden Saadet heyeti, vakıf başkanlarıyla görüş alışverişinde bulundu. Fatih’in manevi şahsiyetlerinden Muhammed Sadık Efendiyi de ziyaret eden heyet ardından İsmailağa İlim ve Hizmet Vakfındaki programa iştirak etti. Vakfa bağlı tüm kurslarda merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın vefatının sene-i devriyesi için yüzlerce hatim okundu. Vakıf merkezinde yapılan hatim duasına vakfın önde gelen hoca efendilerinden Hasan Efendi ve Mustafa Efendi de katıldı. İl Başkanı Selman Esmerer, burada yaptığı kısa konuşmada özellikle vakfın hizmet alanını ilgilendirdiği için hükümetin eğitim sisteminde yapmaya çalıştığı değişikliğin mahzurlarına değinerek, konuyu hassasiyetle hep birlikte takip etmemiz gerektiğini söyledi ve okunan hatimler nedeniyle vakıf yöneticilerine Rahmetli Erbakan hocamıza gösterdikleri bu vefalı davranışlarından ötürü teşekkür etti.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209