saadet Partisi Fatih İlçe Başkanı Serenli'nin Kandil Mesajı

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanı Muzaffer Serenli Miraç Kandil ile ilgili bir kutlama mesajı yayımladı.

saadet Partisi Fatih İlçe Başkanı Serenli'nin  Kandil Mesajı
 Miraç Kandili dolayısıyla yayınlanan mesajda Serenli şunları söyledi;
“Mübarek üç aylarda peş peşe feyz ve bereket dolu gün ve geceler yaşamaktayız. Büyük bir heyecanla Ramazan-ı Şerif’e kavuşmayı beklediğimiz bu günlerde Ümmet-i Muhammed açısından çok önemli bir geceyi daha idrak edeceğiz.
Bu gece mübarek Miraç gecesidir. Miraç hadisesi bizlere çok önemli dersler ve öğütler vermiş, korumak ve yaşatmak zorunda olduğumuz ibadet ve tavırları öğretmiştir. Bunlardan birincisi ayetle de sabit olduğu gibi Peygamber Efendimiz( S.A.V)’in Mescid-i Haram’dan Mescid’i Aksa’ya getirilmesidir. Kuran’ı Kerim’de Mescid-i Aksa ve çevresinin mübarek kılındığı belirtilmektedir. Bugün bu mübarek belde Siyonist İsrail’in işgali altındadır. İşte daima korumak ve kollamak zorunda olduğumuz ve kendimize dert edinmemiz gereken birinci husus çevresiyle birlikte mübarek kılınan Kudüs’tür.
Miraç’tan alacağımız ikinci ders ahirete hazırlık olmalıdır. Efendimiz (S.A.V)’e bu yolculukta Cennet ve Cehennem gösterilmiştir. İnsanların hangi fiillerinden dolayı cennete veya cehenneme gittiklerini müşahede etmiş, bunları da ümmetine bildirmiştir. İşte bizler de fiillerimize çeki düzen vererek bizi Cennete ve Allah’ın rızasına götürecek hayat tarzını ortaya koymanın yollarını aramalıyız.
Bu geceden alacağımız ve uygulayacağımız bir husus da 5 vakit namazdır. Sadece kendimizin değil aile, akraba ve dostlarımızın da 5 vakit namaz kılmaları için elimizden gelen tüm gayreti göstermemiz gerekmektedir. Namazda müjdelenen en büyük husus kulun Miracının namaz olmasıdır.
İşte, ümmetin bir ferdi olarak tüm bu görev ve hassasiyeti yerine getiren kullardan olmamız dileğiyle başta Fatihliler olmak üzere tüm İslam âleminin Miraç kandilini tebrik eder, Hakk’ın ve adaletin hâkim olduğu yeni bir dünyanın kurulmasına vesile olmasını Cenab-ı  Hakk’tan niyaz ederim.

 
Muzaffer Serenli
Fatih İlçe Başkanı  

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209