Saadet Partililer Mısır'daki darbeyi protesto ettiler

Mısır'da gerçekleşen askeri darbenin ardından, Saadet Partisi üyesi bir grup, Mısır Konsolosluğu önünde eylem yaptı. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer "Küresel güçler Mısır'a ve Mısır halkına kölelik rolünü biçti" dedi.

Saadet Partililer Mısır'daki darbeyi protesto ettiler

     Beşiktaş'da bulunan Mısır Başkonsolosluğu önünde saat 22.00’da toplanan Saadet Partisi üyesi yaklaşık 500 kişi, gerçekleşen darbeyi protesto etti. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi lehine bağıran grup “Diren Mursi, Ümmet seninle", “Kahrolsun Siyonizm", “Darbeye Karşı Omuz Omuza", “Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık", “Allahın Gazabı Zalimleri Boğacak" diye sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, Mısır’da ortaya çıkan darbe girişimini protesto etmek için toplandıklarını belirterek, “Yeryüzünde İkinci Dünya Savaşı’nın galipleri tarafından kurulan güçler dengesini ve denklemini esas alan düzen kan ve gözyaşı ile devam ediyor. Ölümden ve savaştan daha kötü olan fitne yeryüzünde toplumları ifsada sürükleme gayretini ısrarla ayakta tutmaya çalışıyor. Zulüm ile abad olunmaz. Mısır’da 2010 yılında başlayan ‘yakın tarihin en büyüm memnuniyetsizlik gösterisi’ birilerinin uykularını kaçırdı. Mısır halkı 25 Ocak 2011 tarihinde sokaklarda ve meydanlarda büyük gösteriler, protestolar yaptı. Farklı sosyoekonomik köklerden ve inançlardan olan Mısırlılar ilk defa bu protestolarda toplumsal birlikteliği sağladı. Yani ilk defa Mısır kendisi olmuştu. 11 Şubat 2011 tarihinde Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek gösteriler nedeniyle istifa etmek zorunda kaldı. Mısır halkı ciddi bir nefes aldıran bu süreç sonunda demokratik seçimlerle gelen yeni bir yönetimi işbaşına getirdi" diye konuştu.



KÜRESEL GÜÇLER MISIR'A VE MISIR HALKINA KÖLELİK ROLÜNÜ BİÇTİ
Tüm engellemelere rağmen mevcut yönetimin iyi bir sınav verdiğini ifade eden Esmerer sözlerini şöyle sürdürdü:
“Fakat küresel güçler Mısır’a ve Mısır halkına kölelik rolünü biçti. Bütün bu olayların arkasındaki güç Hüsnü Mübarek zamanında oluşan güç ve çıkar odakları ve onların uluslar arası destekçileridir. Olayları abartan pireyi deve yapan uluslararası medya , Mısır halkının iradesini hiçe saymaktadır. Uluslar arası çıkar ve güç odakları size sesleniyoruz. BU yaptıklarınız asla unutulmayacak ve halkların vicdanında hak ettiği karşılığını bulacaktır ve bu yapılanların hesabı bir gün mutlaka sorulacaktır." Protesto eylemi basın açıklamasının ardından sona erdi.









SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209