Pozantı raporu bir hafta içinde

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, Pozantı Cezaevindeki iddialarla ilgili soruşturmanın bir hafta içinde tamamlanacağını ve sonucun kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Pozantı raporu bir hafta içinde

Çelik, partisinin Yumurtalık ilçe teşkilatı kongresine katılmak üzere geldiği Adana Havalimanında çok sayıda partili tarafından karşılandı. Burada gazetecilerin Pozantı Cezaevindeki iddialarla ilgili sorusu üzerine Çelik, iddiaların çok üzücü olduğunu, buradaki çocukların devlete ve millete emanet olduğunu vurguladı.

Çocuklara yönelik kimsenin kusur veya suç işlemesine müsaade etmeyeceklerini belirten Çelik, olayın soruşturulması için müfettiş atandığını, daha sonra Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in tekrar müfettiş gönderdiğini söyledi.

Çelik, müfettişlerin çocuklarla psikolog eşliğinde görüştüğünü, idari tedbir olarak cezaevindeki 2 müdür yardımcısının görevden alındığını, daha önce burada görev yapan ve şu anda Ankara'da görevli müdürün de başka bir yere nakledildiğini söyledi.

Bunların soruşturmanın selameti açısından yapıldığını anlatan Çelik, şöyle konuştu:

''Ayrıca, Pozantı cezaevinde bu kadar basında spekülasyon çıkınca, bu çocuklarımızın olumsuz etkilenmemesi için Adalet Bakanlığımız bunları Ankara'da Sincan cezaevine nakledecek. Bunlar bir müddet tek kişilik odalarda kalacaklar. Bunu bazı basın yayın organlarında tecrit gibi sunanlar oldu. Bunun tecritle ilgisi yok. Bu çocukların kendini belli bir süre güvende hissetmesi için bu tedbir alınacak, daha sonra Adalet Bakanlığına bağlı çocuk eğitim merkezlerinde eğitim alacaklar. Gelinen noktada soruşturma bir hafta içinde tamamlanacak, sonuç kamuoyuyla paylaşılacak.''

Çelik, bazı basın yayın organlarında bu çocukların ideolojisi ile ilgili bile spekülasyonlar yapıldığını vurgulayarak, ''Bunlar çocuktur, devlete ve millete emanet edilmiştir. Bunları topluma yeniden kazandırmak hepimizin görevidir. Bunlar hayatlarına kaldıkları yerden topluma katılacak şekilde hazırlanacaklardır'' dedi.

Çocuklar her hangi bir şekilde taciz ya da suçlu bir davranışa mazur kalmışlarsa bunun kesinlikle örtbas edilmeyeceğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

''İnsan hakları derneklerinin bütün açıklamaları Adalet Bakanımız tarafından dikkatle izleniyor. Herkes şunu bilsin, Pozantı Cezaevindeki iddialar vesilesiyle bir kez daha söylüyoruz, yanlış yapanın gözünün yaşına bakmayız. Yanlış yapanı affetmeyiz. Kim olursa olsun. Hele de devlete ve millete emanet bu çocuklara karşı suçlu davranışta bulunanlar AK Parti iktidarı döneminde affedilmez. Hepimiz bu bir hafta içinde tamamlanacak soruşturmayı beklemek zorundayız. Atılacak adımları hep beraber göreceğiz. Bakanımız bu konuyu bizzat takip ediyor.''

-Kozan'daki baraj patlaması-

Çelik, Kozan'da Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli kapağının patlamasıyla ilgili sorular üzerine de Kozan'daki hadisenin çok üzücü olduğunu belirterek, ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Çelik, ''Buradaki imkanları hepiniz biliyorsunuz, suyun altında kaldılar. Su yukardan tutuluyor, suya ağ gerildi. Gece görüş helikopterlerinden dalgıçlara kadar devletin elindeki tüm arama kurtarma ekipleri seferber edildi. En üst düzeyde arama kurtarma yapılıyor. Maalesef bu kaybolan işçilere ulaşılma imkanı büyük çoğunlukla mümkün olmadı. Çünkü, su, çamur, bataklık var. Gördünüz, yayınladınız bu görüntüleri. Oradaki iş makinelerinin bile ne hale geldiğini gördünüz. Bizim burada umudumuz bir an önce bu kaybolan işçilere ulaşılması, ailelerinin bir an önce bu acısının dinmesi şeklinde. Çünkü beklemek her şeyden zordur'' diye konuştu.

Çelik, son günlerde bölgede yaşanan yoğun yağışın da arama kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığını, Türkiye'nin uzun yıllardır görmediği kış koşullarını yaşadığını kaydetti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209