Özyedierler'den tehdit gibi uyarı; " Örğüte ve CHP'ye yabancı adaylar hüsran yaşatır"

Örğüte ve CHP ilkelerine yabancı adaylar dayatılır ise son genel seçimlerde yaşanan hüsran yeniden yaşanır.

Özyedierler'den tehdit gibi uyarı;
 KENDİNE GÜVENENLER ADAY OLSUN !
Genel yerel seçimlerin konuşulmaya başlandığı bu günlerde , gerek AKP'den gerekse de CHP'den kimi Milletvekillerinin , Belediye Başkanlıkları için adlarının geçtiğini duyuyor, okuyoruz.
Ancak; hepimiz çok iyi biliriz ki , Partilerin İl/İlçe örğütlerinden yöneticilik yapan ve aday adayı olanlar görevlerinden istifa ederler ve aday olmasalar da, seçimi kazanamasalar da geri dönemezler.
Yine görev başındaki Belediye Başkanları , Milletvekili aday adayı (kendi bölgelerinden) olmak için istifa ederler ve geri dönme şansları yoktur.
Yasama organı bu düzenlemeyi yaparken , aday belirleme sürecinin sağlıklı işlemesi , diğer adaylara karşı avantaj sağlanmamasını ve daha önce alınan görevin yerine getirilmesinde sıkıntı yaşanmamasını öngörmüştür.Her nedense bu konu Milletvekilleri , yani yasama organı üyeleri olunca uygulama değişmekte , Belediye Başkan adayı olan Milletvekili ancak seçim kazanırsa istifa etmektedir.
Bu durum , daha ilk adımda karşımıza çıkınca bir adaletsizlik olduğu gibi , TBMM'yi de kendi üyelerine ayrıcalıklı yasa yapan bir noktaya sürüklemektedir ve yıpratmaktadır.
Milletvekillerinin Belediye Başkan adayı olma hakları tabii ki vardır , ancak ,Belediye Meclis üyesi aday adaylığı için bile var olan peşin istifa koşulunun Milletvekilleri için de uygulanması gerekir.
Aksi taktirde , Milletin verdiği verğilerle maaş alan , bir çok ayrıcalığa sahip olan Milletvekillerinin3 - 4 ay kampanya yapıp sonra seçimi kaybedip hiç birşey olmamış gibi Milletvekilliğine devam etmesi en hafif deyimiyle ayıptır.
Ayrıca ; Belediye Başkan adaylığı iddia , inanç ve kendine güven işidir.Seçimi kazanacağına inanmayan bir siyasetçinin aday olması anlaşılır bir konu değildir.Seçimi kazanacağına inançı olan bir
siyasetçi , eğer Milletvekili ise öncelikle Milletvekilliğinden , Parti Yönetiminde görevi varsa bu görevlerinden istifa etmelidir.Kazanacağına inanmıyorsa aday olmamalı , kazanacağına inanıyorsa da bunun gereği olan istifa mekanizmasını derhal işletmelidir.
Bunun yanı sıra , Sn.Kemal KILIÇDAROĞLU kaynak göstirilerek , adayların anket yoluyla belirleneceği yazılıp çizilmeye başlandı , Milletvekili adayları belirlenirken denendiği iddia edilen
bu yöntemin , örğütü bypass etmek için uydurulduğunu hep birlikte yaşayarak gördük.
Önümüzdeki yerel seçimlerin AKP'ye karşı verilecek en önemli sınavlardan biri olduğuna inanan bir CHP'li olarak , Sn.Genel Başkan başta olmak üzere , genel merkez yönetimine tavsiyem , son seçimlerdeki aday belirleme yanlışlarının partimizin oylarını nasıldüşürdüğünü görerek , aynı yanlışlara düşmemeleridir.
Eğer yerel seçimlerde , tüm üyelerin katılımı ile aday belirlemesi yapılmaz , Örğüte ve CHP ilkelerine yabancı adaylar dayatılır ise son genel seçimlerde yaşanan hüsran yeniden yaşanır.
Hepimiz çok iyi bilmeliyiz ki kaybeden sadece CHP olmaz , TÜRKİYE kaybeder.
Bu uyarıyı gecikmeden yapmayı partime ve ülkeme karşı sorumluluğumun gereği sayıyorum.
Can ÖZYEDİERLER.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209