Örgütün içinden gelen deneyimli bir isim; Sevil Zeynep Becan

CHP’de 29 Mart’ta yapılacak ön seçimde listede 43 numarada yer alan Sevil Zeynep Becan, çalışmaları ile dikkat çekiyor.

HABERİN GALERİSİ
Sevil Zeynep Becan

Sevil Zeynep Becan

 


CHP’de 29 Mart’ta yapılacak ön seçimde listede 43 numarada yer alan Sevil Zeynep Becan, bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmalar ile dikkat çekiyor. İleri derecede Almanca ve İngilizce bilen Becan, üniversite eğitimini Almanya’da tamamladı. Asıl mesleği Makine Yüksek Mühendisliği olan Becan, parti içinde bugüne kadar pek çok önemli projeye imza atmasıyla tanınıyor. Sarıyer Belediyesi ile Almanya’nın Aachen Belediyesi arasında kardeşlik protokolü imzalanmasında da emeği bulunan Becan, gerek sokağın sorunlarını bilmesi gerekse insani ilişkilerdeki güvenilirliği ile pek çok partilinin desteğini kazanmış durumda. Uzun yıllar CHP İstanbul İl Yönetiminde görev alan Becan, bu nedenle örgütü yakından tanıyor ve örgütün içinden çıkmış bir kişi olarak öne çıkıyor.

Meclise girmesi halinde Sarıyer başta olmak üzere İstanbul’un sorunlarının çözümü için gayret göstereceğini ifade eden Sevil Zeynep Becan, örgütün içinden gelen bir kişi olarak tüm üyelerden destek bekliyor. Sevil Becan; “Her bireyin kendi iradesi ve imkanları ile özgür olarak geçinmesi ve ülkesinde huzurlu olarak yaşaması en tabii hakkıdır” diye konuşuyor.




Sevil Zeynep Becan kimdir?

İleri derecede İngilizce ve Almanca bilen Sevil Zeynep Becan, lise eğitimini Erenköy Kız Lisesi’nde tamamladı. Üniversite eğitimini Almanya’daki Karlsruhe Teknik Üniversitesi’nde Makine Yüksek Mühendisi olarak tamamladı. Üniversite sonrasında ise Almanya’da yöneticilik yaptı (International Management Program -Riedenburg, Almanya) Türkiye’ye döndüğünde ilk yıllarda genç bir proje mühendisi olarak o zamanlarda bir devlet kurumu olan İstanbul Gübre Sanayi’de (İGSAŞ) çalıştı. (1983-1987) Koç Holding merkezinde sürdürdüğü görevini müteakiben 1989-1994 yılları arasında sırası ile Pakistan ve Tayvan’da eşinin görevi nedeni ile bulunduğu ülkelerde Koç Grubu şirketlerinin tedarik aktivitelerini yürüttü.

Türkiye’ye döndükten sonra Henkel, Mc Donald’s, Metro Grubu, Tesco gibi büyük şirketlerde yönetici olarak çalıştı. (1994-2009) Metro Grubu’nun Almanya’daki Merkez Yönetim Kurulu için farklı ülkelerden seçilmiş 5 kişilik bir proje grubu içerisinde yer aldı. Hazırladığı proje Metro Holding Almanya Yönetim Kurulu tarafından uzun yıllar kullanıldı. Sevil Becan, 2009 yılından beri kurucu ortağı olduğu ATUVA Yönetim Danışmanlığı bünyesinde iş hayatını sürdürüyor.

2003 yılında CHP Sarıyer İlçesinde parti üyesi olan Becan, 2003-2007 yılları arasında Gençlik örgütüne destek verdi. 2011 yılında CHP 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. Mayıs 2011 tarihinde Sarıyer İlçe Örgütünden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

30 Mart seçimleri sırasında aktif çalışmalar yapmasıyla bilinen Becan, Sarıyer Belediyesi ile Almanya’nın Aachen Belediyesi arasında kardeş belediye anlaşmasının yapılmasında büyük emekler sarf etti.

Eylül 2012 tarihinde CHP İstanbul İl ARGE Komisyonu‘nda çalışmaya başladı. Bu görevi süresince sayısız projelere imza attı ve pek çok sosyal organizasyona öncülük etti. Haber: Sariyer Haber

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2015, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209