Önder'den 'Çözüm Süreci' Açıklaması ''Masa var koltuklar boş''

"İktidar blogu ortadan ikiye bölünmüş durumdadır." da diyen Sırrı Süreyya Önder, Erdoğan'ın çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerine cevap verdi.

Önder'den 'Çözüm Süreci' Açıklaması ''Masa var koltuklar boş''
 HDP İstanbul Milletvekili ve İmralı heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Çözüm sürecinde karşı karşıya oturulan bir masa yok. Olması, devletin çöküşüdür.” sözlerine cevap verdi.
‘İmralı Müzakere Heyeti Sözcüsü’ sıfatı ile konuştuğunu vurgulayan Önder, “Ortada bir masa var. O masa da yaklaşık üç ay önce kuruldu. İki tarafına oturan insanlar var ve defalarca bu masada taraflar olarak toplantı yapıldı. Tarihi Dolmabahçe mutabakatı da bu masada sağlandı. Bu masanın adı ‘Barış ve Demokratik Çözüm Masası’dır. Bu masa Ortadoğu’da sistemler teker teker çökerken ülkemizin birliğini, demokrasisini ve geleceğini teminat altına almaya dönük en önemli demokratik hamlelerdendi.” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Hürriyet’e konuşan Önder, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “HDP illegal yollarla işimizi sıkıntıya yoktu.” demeci içinse, “Sayın Cumhurbaşkanı bir konuda gerçeği dile getiriyor. HDP müzakere heyeti olarak süreç başladığı günden bugüne üç kez illegal yol ve yöntemlere başvurduk. Bütün bunları ve çözüm sürecinde geldiğimiz aşamayı, yaşanan tıkanıklığı yarın (bugün) saat 11.00’de yapacağı basın açıklamasıyla bütün kamuoyuyla paylaşacağız.” diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu ve Erdoğan’ın HDP’ye yönelik kullandığı dili de eleştiren Önder, “Son günlerde HDP’ye dönük geliştirilen dili anlamak mümkün değil. Bugüne kadar bizi ‘bölge partisi’ olmakla suçlayanlar işi gücü bıraktı. Şimdi de ‘Neden Türkiye partisi olmaya çalışıyorsunuz?’ diye suçluyor.” dedi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2015, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209