Neşet Çevik: Başakşehir'de 2500'ün üzerinde Madde Bağımlısı Genç Var

Saadet Partisi Başakşehir Belediye Başkan Adayı Neşet Çevik, Başakşehir’in muhafazakar bir ilçe olarak görünmesine karşın ilçede 2500 üzerinde madde bağımlısı genç olduğunu ifade etti.

Neşet Çevik: Başakşehir'de 2500'ün üzerinde Madde Bağımlısı Genç Var
 Saadet Partisi Başakşehir Belediye Başkan Adayı Neşet Çevik, Başakşehir’in muhafazakar bir ilçe olarak görünmesine karşın ilçede 2500 üzerinde madde bağımlısı genç olduğunu ifade etti.


Mahalle mahalle gezip uyşturucu gibi madde bağımlısı gençlerle toplantılar yapan ÇEVİK,

"Şahintepe'de uyşturucu kullanan gençlerle yapılan toplantıda yavrularımız adeta yalvarırcasına biz bunu kullanmak istemiyoruz, bize el atın, bizi kurtarın diye feryatlarına şahit olduk.
Bu çocuklar gökten zembille inmediler. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, bu toplumun içinde yaşıyorlar, birilerinin vasıtasıyla bu illete bulaştılar.
Bu çocuklardan bize ne, annesi babası düşünsün diyemeyiz. Bugün siyasi otarite mutlaka madde bağlısı çocuklara el atmak zorundadır" dedi

Başakşehir halkını iki tehlike beklediğini iddia eden Neşet Çevik,"İlgilenmediğimiz gençlerimizle, madde satanlar önce sigarada sonrada benzeri olan maddeye alıştırıyorlar. Asıl tehlike madde bağlımlısı çocuklar kurtarılmazsa, bağımlı olmayan çocukların bu illete bulaşma olasılığı artmış olacaktır.

Diğer tehlike ise, bu gençler bugün  madde parasını bulabilmektedir. Yarın para bulamazlarsa yollarını arayacaklar. Bizlere yollarda veya evlerimizde saldırarak elde etmek isteyecekler işte o zaman hayat Başakşehir'de çekilmez olur" dedi.

Saadet Partisi Başakşehir Belediye Başkan Adayı Neşet Çevik, uyuşturucunun gençler için çok büyük bir tehlike olduğunu, seçilmesi durumunda belediyenin imkanlarını kullanarak madde bağımlılarını kurtaracağını ifade etti.

Mevlüt Uysal'ın Belediye kasasından kendi tanıtımına harcadığı paraları madde bağımlısı gençler için kullanacağını ifade eden Neşet Çevik,"31 Mart'ta göreve geldiğimiz zaman tüm alt birimleri bir başkan yardımcıma bağlayacağım ancak gençlik ve aile sorunuyla bizzat kendim ilgileneceğim." dedi.

STK'ları da çözümün bir parçası olarak gördüğünü ifade eden Neşet Çevik, Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen ‘Risk altındaki korunması gereken çocuklar ‘ çalıştayında kararlaştırılan önergedeki; madde bağımlılığıyla ilgili projelere seçimi kazandığımız zaman Belediye olarak destek vereceğiz, dedi.

 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2014, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209